Пламен Асенов, специално за Faktor.bgВместо коледно чудо, на самия рождественски

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgВместо коледно чудо, на самия рождественски
Коментари Харесай

De Profundis: Коледа – време за децентрализация, демилитаризация и денацификация на Русия

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Вместо коледно знамение, на самия рождественски ден нарушителят Владимир Путин отново сътвори опашата неистина, с цел да манипулира международното публично мнение. Дори не една неистина сътвори, а четири в едно, като сподели пред някакъв съветски медиен парцал. „ Русия е подготвена да договаря с всички страни, участващи в спора в Украйна, само че Киев и неговите западни поддръжници отхвърлят да вземат участие в диалози “. 
Първата неистина в това изречение е, че Русия е подготвена да договаря. 

Русия не е подготвена да договаря

Да, тя желае да договаря. Все по-силно го желае, тъй като непобедимата съветска войска и нейните грандиозни триумфи в Украйна никак ги няма - само че не е подготвена да договаря, дано вършим разлика. Когато човек е подготвен, той прецизира базата на договарянията - с предварителни условия или без; форматът – дву или многостранен, със или без присъединяване на интернационалните организации; и задачата – коледно помирение, мир по време на самите договаряния, дълготраен мир. Нищо сходно Путин не загатва, а непосредствено минава към втората неистина - че готовността на Русия за договаряния визира „ всички страни, участващи в спора в Украйна. “
Както знае целият свят, страните в спора са единствено две – Русия и Украйна. Ролите са ясни – Русия е агресор, Украйна - жертва. Целта на договарянията, най-малко от позиция на интернационалните правила, е да се озапти агресора или най-малко интернационалните сили да разделят воюващите, тъй че да нямат директни допирни точки. Това значи ли, че в тази ситуация Путин е подготвен да договаря със самия себе си, с цел да се озапти самичък като агресор и да се принуди да спре войната в Украйна? Много шизофренично, само че казаното от него сочи натам. 
Естествено, че нищо такова от кремълската незаконна тайфа не може да се чака и това незабавно води към третата неистина на Императора на Злото – уточнението, че „ Киев и неговите западни съдружници “ са едно и също нещо, са индивид, който би трябвало да седне с Русия на договаряния. 

Ясно е, че Западът не е страна в спора. Да, той стои на страната на Украйна. Да, подкрепя украинците с каквото може, с цел да се защитят те сполучливо от съветските орки. И – да, Западът ще продължи да го прави. Но той няма място на масата на договарянията като страна, а единствено като съдия или поръчител за възможния мир. 
Защото, да помислим разумно – с кого в действителност ще договаря Путин, като приказва за „ западните поддръжници “ на Украйна. Ами масата би трябвало да е много огромна, тъй като на нея ще би трябвало да седнат над 100 страни, които оказват помощ за справедливата украинска идея. На тази маса ще са и страни като България, Албания, Македония. Тоест, Путин и Лавров ще станат разногледи от вижданията на всички участници за резултата от договарянията и методите да се реализира мир. И значи също, че Путин в действителност няма поради да приказва с всички „ западни поддръжници “, а желае да договаря непосредствено със Съединени американски щати като водач на Свободния свят. 

Ами доста желае! Аз не съм склонен такива договаряния да се водят без мен, а имам оферти и желая персонално да ги стартирам. Те са простички – съветските пълчища вън освен от Украйна, а и от всички прилежащи страни, където са - Грузия, Молдова, Чечения;

 международен съд за Путин и шайката му;

 децентрализация на Руската федерация или делене на няколко обособени държави; демилитаризация и оптимално ограничение на съветския достъп до нуклеарно оръжие; дълготрайни ограничавания за пътешестване и бизнес-активности на руснаци на Запад; поддръжка за демократични съветски водачи и партии. 
Такива ми ти неща би трябвало да се случат, с цел да тръгне Русия по пътя на нормализацията.  
Но Путин желае да договаря не с мен, а с някой западен водач, който се гъне от мисълта за „ мир “ с Русия, с цел да получи Нобеловата премия за мир. Или различен дял. 
И четвъртата откровена коледна неистина на Путин е, че Киев и западните поддръжници „ отхвърлят да вземат участие в диалози “. Ами не е правилно – и Украйна, и Западът желаят мир, за едните войната носи доста жертви и опустошения, а за другите коства доста пари и непотребни старания за налагане и съблюдаване на наказания.  
Така че всички в Киев, Вашингтон, Брюксел, Лондон, Канбера, Токио и другите столици желаят мир – само че

 не под диктовката на Русия

 и при нейните условия. Защото това значи Свободният свят персонално да се гръмне не в крайници, а в главата, под доволния взор на незаконното кагебистко животно в Кремъл и шайката му.  
Само оставаше и този кеф да му създадем! 
От изявлението на Путин излиза наяве, че той или в действителност е извънредно тъп и не е наясно със значимите промени, настъпили в света и отношението му към Русия от 23 февруари насам, или прави финален обезверен опит да се измъкне от батака.  

Лично Путин към този момент може да излезе от този батак единствено по 

три метода – да се гръмне самичък, да го гръмнат своите, или да висне, обесен 

и презрян, след нов Нюрнбергски развой. Да, съветските зверства в Украйна от дълго време надминаха закононарушенията на нацистите. Затова и публиката към този момент не го съпоставя толкоз постоянно с Хитлер, колкото първоначално. Доминантата на психопата Хитлер беше унищожаването на евреите, а на психопата Путин е още по-зловеща – унищожаването на всички украински жители, без значение от съветски, украински, български, еврейски или различен генезис. Тоест, Хитлер наподобява като дребното братче на Путин и съм усложнен – не ми стигат концепциите какво наказване дължи света на съветския император, с цел да е съответно то на закононарушенията му. 

Тъкмо смятах, че с това жалко изявление на Путин съветските коледни чудеса ще спрат, само че не би. Дмитрий Медведев, бивше алтер его на императора и смешник на московския хоризонт, изкудкудяка и снесе нова пропагандно яйце - две неистини и една опасност. 
Първата неистина е, че Москва не е против украинския народ, а против нацистката сган, взела властта в Киев и заплашваща Русия. Сякаш Зеленски персонално измисля и осъществя умните военни удари на украинската войска против окупатора. Или като че ли до всеки украинец стои служител на реда и следи дали се бие буйно против руснаците, а освен да маркира пристрастеност. Или като че ли не Москва, а Киев хвърля тонове ракети против своите жители и инфраструктура. 
Докато пробва да пробута тъпата си версия обаче, Медведев изпада в несъгласие с вожда си Путин, като споделя: „ Всякакви договаряния със настоящето марионетно украинско управление още предходната година станаха безсмислени “. Коя предходна година – 2022 ли? Щото още сме в нея. Или 2021, когато нямаше още война и надлежно – договаряния. 
Но по-важно е друго - по какъв начин става, че за Медведев договарянията са от дълго време безсмислени, а Путин още се нерви на Киев и Запада, че не щат да договарят. Ама айде разберете се, де, и след това ни пробутвайте операциите. Не, че това ще помогне, само че когато лъжеш, добре е да е в съгласие – в случай че не с част от действителността, то най-малко с сътрудниците.
 
Втората неистина на Медведев е изказванието му, че „ Европа е виновна за възраждането на нацизма “. Но това е неистина, що се отнася до възраждането на нацизма в самата Европа или в Украйна, което Медведев има поради. А в действителност не е цялостна неистина, ненапълно даже съм склонен с индивида. 
Европа, отпред с Германия, Франция и Италия, в действителност е виновна за възраждането на нацизма, само че в 

по-зловещата му форма – рашизма или съветския империализъм

 Европа мълчеше или си бъркаше в носа, когато Путин избиваше чеченците, направи се, че ще помръдне, когато нападна Грузия, писна, само че не го удари, когато окупира Крим. Европа продължи да купува съветски газ и нефт, да прави кинти в Русия и да счита, че по този начин ще е постоянно. Европа обаче не помни, че всичко си има цена. И загърби личните си уроци по история – да вземем за пример предизвестието на Бисмарк, че за руснаците интернационалните контракти костват по-малко от хартията, на която са написани. 
Така че – да, за събуждането на съветския нацизъм, Европа има виновност. Затова и Медведев си разреши следващото предизвестие - че Русия, в случай че се види на тясно, ще работи съгласно нуклеарната си теория, т.е., ще пусне бомбата, пък каквото ще да става. 
Е, тези предизвестия към този момент сме ги чували и знаем с какво ще приключи тази случка. Но тук задачата е малко по-друга, както се разбра от незабавно последвалите думи на различен съветски политически фактор – външния министър Сергей Лавров. Той пък излезе с една неистина и две разяснения. 
Основната му теза е относително нова, май е измислена тъкмо като коледен подарък – че 

Киев пробва да сблъска директно НАТО с Русия

 Ако съдим по известното за арсенала на изпечения измамник Лавров, това значи, че Русия е все по-близо досега, когато сама ще провокира Запада. И разумно, де, за кремълските нарушители е доста по-изгодно да излязат от блатото, в което се набъркаха, победени от самото НАТО, а не от някаква си жалка Украйна. Но ще забележим по какъв начин ще се развие този сюжет, може и това да се окаже заповед предпоследна, както толкоз доста неща в Русия. 
Лавров направи обаче и две значими разяснения. Той като че ли безогледно опроверга Медведев за нуклеарния удар, като съобщи: „ В една нуклеарна война не може да има спечелили и тя в никакъв случай не би трябвало да бъде започвана “.
Лавров обаче в действителност употребява това видимо миролюбиво изявление като опасност с пришит ултиматум: „ Нашите оферти за демилитаризация и денацификация на териториите, следени от Киев, за унищожаване на заканите за Русия, които произлизат оттова, в това число за новите ни територии, са добре известни на врага. От ваш личен интерес е да ги извършите, другояче казусът ще бъде позволен от съветската войска “. 
А след това Путин се чуди, за какво никой не желае да договаря с него. Ами просто е – това да ви наподобява на добра основа за договаряния? Подобен диктат обаче към този момент може да мине единствено в някой различен свят, не в нашия. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР