Пламен Асенов, специално за Faktor.bgС голямо съжаление забелязвам, граждани, че

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgС голямо съжаление забелязвам, граждани, че
Коментари Харесай

De Profundis: Срамната руска болест по европейските политици

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

С огромно страдание виждам, жители, че някои европейци, в това число политици на високи постове, са пипнали срамната съветска болест. 
Симптомите ú са дрънчене на неистини, а постоянно и откровени нелепости, само че постоянно в съветска полза; пълзене на колене пред Государя Императора Московский, даже когато него го няма в близост, с цел да види и награди кученцето; целуване на ръка, крайник или ботуш на Путин, Лавров или някой различен от незаконната имперска свита, такива елементарни човещинки. 
Лошата вест в тази ситуация е, че инфектираните, вместо да стартират веднага 

да се лекуват от съветската чума, 

наподобява се радват да боледуват от нея и упорито пробват да заразят и други. Да заразят всички. 
Пари ли получават за това, някакво перверзно наслаждение ли изпитват, завладени са от цялостна мизантропия и умишлено желаят да унищожат естествения свят ли – не знам, а и не ме интересуват жалките им претекстове. Важното е, че сходни видове би трябвало незабавно да бъдат разобличавани, а по опция - и изолирани на място самотно, с цел да не пръскат отровата си. 
Да стартираме от една втрещяваща преживелица. Матиас Варниг, някогашен началник на някогашния към този момент „ Северен поток 2 “, с изключение на сътрудник на Щази и пръв другар с Путин, е женен за рускиня. Това не е изненада. Но тази рускиня до предходната година била пикантен съперник на Путин и кремълската върхушка, тъй като вярно считала, че те водят страната към злополука. Дори се твърди, че преди последното вървене на Варниг в Москва, му споделила: „ Нали знаеш, че отиваш да се срещнеш с палач? “ 
Когато през февруари 2022 обаче Русия подло нападна Украйна, стартира да избива мирни жители и да унищожава методично страната, същата тази рускиня внезапно обръща палачинката и стартира да поддържа Путин. Защо ли? Казва, че не може да си показа Русия да бъде победена, по тази причина би трябвало да поддържа войната. 
Не можела да си показа, апелирам ви се! 
Коя Русия, бе, моме – онази бандитска терористична организация, която на държавно равнище заплашва и тормози целия свят, в това число с нуклеарно оръжие. Онази Русия, за която човешкият живот – и на своите, и на непознатите – не коства пукната пара. Онази Русия, в която хората не са се отървали от крепостническия нрав към този момент над 150 години, откакто сякаш е отстранено крепостничеството. А може би свинската Русия, която се търкаля пияна в тлъстата тиня по селата, която се образова в килийните си учебни заведения основно в ненавист към другите хора и човечеството като цяло, която се лекува с способи от 19 век, само че преди новата епоха. Или с Русия, която праща дамите си да проституират, след това ги бие, че проституират, а най-после пропива парите им, получени от проституцията и плаче от „ тъга “. Или заради необятната съветска душа, кой знае. 
А може би въпреки всичко става дума за една 

измислена Русия – онази на духа, хубостта, културата и цивилизацията

 Така и не разбрах, коя от всичките Русии поддържа девойката, само че съм сигурен, че тази поддръжка е плод на патология, не на мислене. 

Но да оставим руснаците да се давят в личния си сос, нас ни интересуват повече същинските европейски жители, които също са скочили в този сос без бански. 
Според информация на съветския Център за проучване на корупцията и проведената престъпност, оповестена в основания в Рига съветски уебсайт „ Медуза “, най-малко от 2014 насам някаква съветска сякаш неправителствена организация е „ работила с проруски европейски политици за да се лобира пред Европейски Съюз и националните държавни управления концепцията за анулация на глобите против Русия “. 
Мерси, тази концепция си я знаем и без лобиране – само че тя няма да се осъществя и с лобиране. Е, нищо от това, те си лобират – в случай че мине, където мине, колкото мине и прочие съветски песни от руско време.  
Та в листата с видни европейци – лобисти на съветския интерес, се мъдри и името на Румен Гечев, популярен икономист и политик от Българска социалистическа партия, апетитен като един от директните виновници за икономическата злополука на България през 1996 – 1997 година. 

Какво да ви кажа, жители, с изключение на да припомня остарялата мъдрост, че когато си тъп, то е вечно. И ето, въпросните руснаци са толкоз тъпи, че са главили за лобист против съветските наказания един от най-провалените тукашни политици въобще, човек, който, в случай че ми каже, че вън слънце грее, ще отида да погледна особено, да не би да се е объркал преднамерено. 
Подозирам, че и в другите европейски страни качеството на лобистите против глобите е сходно, просто тъй като никой естествен, рационален и почтен човек, пък бил той и европейски политик, няма да се хване да подскача в ритъма на казачока. Ще го създадат единствено някакви политически импотенти, на които доста им се желае, само че не могат. Имам поради – не могат  да танцуват европейски политически валс, вие какво си помислихте.  
Доколкото разбирам обаче, въпросният лист като цяло съдържа хора от по-ниските политически равнища, тези от най-високите евентуално даже не се вписват в описи, а имената им просто се помнят. 
Не е мъчно – да вземем за пример ето ви името на Виктор Орбан. Всички го знаят - унгарският министър председател, който 

от дълго време мъти европейската вода, 

само че от времето на съветската офанзива против Украйна стана още по-активен. Този човек е прочут с това, че към този момент сътвори толкоз бели в полето на Евросъюза, та даже умният сътрудник Николай не може да измисли оправдания за всички. 
Онзи ден Орбан за следващ път сякаш прикани за мир в Украйна, само че рецептата за мира, която се опита да пробута, е взета като че ли от Евангелието на Дявола. Орбан дефинира Украйна като „ земя на никого “ и умно посъветва: „ Украйна да се съобщи, с цел да стартират мирни договаряния! “
Така ли? Украйна би трябвало да се съобщи и да се остави в лапите на руснаците. И за какво?
Товарищ Орбан, да попитам нещо просто - предадоха ли се унгарците през 1956 или се бунтуваха против съветската чума? Предадоха ли се Лайош Кошут и Шандор Петьофи през 1848 на Хабсбургите. Предаде ли се преди 1100 години крал Ищван пред вътрешните и външните врагове или откри метод да поведе Унгария към бъдещето и да се трансформира в Св. Стефан. 
А може би, товарищ Орбан, не знаете отговорите на тези въпроси. И най-вероятно не сте били през 1983 в централния парк на Будапеща да слушате рок-операта „ Ищван, кралят “ на Левенте Сьорийни по текст на Янош Броди. Питам не просто тъй като операта тогава провокира същински възторг, а тъй като размахания спомен за националната самостоятелност и вековната горделивост на унгарците беше същинска храчка в лицето на хищната руска империя. 
А в този момент – маджарски съвет: „ Украйна да се съобщи! “ 
Жалка работа, Орбан. Жалка и отвратителна. 
Не е единствено Орбан обаче. Тъкмо при започване на тази година Хърватия влезе по едно и също време в Шенген и Еврозоната, появи се хърватският президент Зоран Малинович да скапе положителното усещане, като изръси безогледно: „ Крим в никакъв случай повече няма да бъде Украйна “. С други думи – Крим е съветски. 
Голям оракул, няма що. Тоя е като наблюдател на таблите, дето разяснява играта, без да я схваща и в някакъв миг наложително го бият, тъй като им писва от нападателната му несръчност. 

Крим Е Украйна, Малинович! 

Така е по всички интернационалните контракти и документи, в това число подписани от Русия. А и от Хърватия. Друг е въпросът, че Украйна от дълго време трябваше да изрита от Крим съветския черноморски флот и да си вземе полуострова, а не да го оставя в лапите на ненаситната империя. И трябваше също Украйна доста по-рано, още дружно с Литва,, Латвия и Естония, да се ориентира компактно към Запада. Тогава, първоначално и средата на 90-те, Русия беше слаба и щеше да се помири, нямаше къде да мръдне. Самият Запад също трябваше да бъде надалеч по-активен в тази посока, само че не беше по едно или друго съображение….. 
Така че – неточности доста, само че никой естествен европейски политик не трябва да си разрешава да пророкува такива нелепости като „ Крим е съветски “, тъй като това освен не е истина, само че и искрено работи в интерес на руската  агитация.
Като споделям всичко това, жители, давам си сметка, че Русия в действителност „ има “ европейски политици, привлечени по един или различен метод, които употребява като пионки в съветската хибридна война против Европейски Съюз – може пък някоя да създаде кралица, нали. 
И в този момент чакам идващият, който ще се изплющи на европейската сцена в съветска изгода, да бъде българският президент Румен Радев. Най-късно на 3 март го чакам, само че може и по-рано – да вземем за пример за годишнината от началото на съветската експанзия в Украйна. Какъв по-добър мотив за един същински европейски миролюбец да се застъпи за свещената съветска идея – победа против целия свят.   
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР