Пламен Асенов, специално за Faktor.bgПредизборно, Корнелия Нинова прави Ново ляво“.

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgПредизборно, Корнелия Нинова прави Ново ляво“.
Коментари Харесай

De Profundis: Политическите шарлатани никога не свършват

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Предизборно, Корнелия Нинова прави „ Ново ляво “. Пак го прави - както всякога преди избори.
По този метод тя в действителност пробва да трансформира някогашните люспи на Българска социалистическа партия още веднъж в глава лук. Няма да ѝ се получи, тъй като няма по какъв начин да се получи. А и да се получи някак – с лепилото на великодушни обещания за пари и власт - „ Новото ляво “ няма да бъде нищо повече от това, което си е – глава лук. Но Нинова е упорита и пробва.
„ Може да сме сбъркали, само че имаме самочувствието, че единствено ние можем да сме опция на това, което се случва “ – вика „ водачът “ на Българска социалистическа партия пред представители на 26 „ леви и патриотични организации “, както е тайното име на упоменатите

червени лучени люспи

Откъде пък ги изровиха толкоз доста. А и това напълно не са всичките…..
Но да се върнем на думите на другарката Нинова. Прекрасно е да има самочувствие човек. Особено когато няма нищо друго, с което да запълни празнотата в себе си.
Но имам две дребни бележки. Първо – Българска социалистическа партия не просто са сбъркали за нещо нереално, както излиза от казаното. Не, комунистите са грубо съгрешили пред целия български народ за всичко. Те го вкарват от един проблем в различен, още по-голям, постоянно, когато могат, т.е., когато се докопат до властта даже с дребното си пръстче. Правят го още от времето на комунистическата тирания, та до момента.
Този 80-годишен опит е ярка, пулсираща алена точка - демонстрира, че постоянно, когато комунистически водач изиска от „ народа “ доверие да ръководи и заприказва какъв брой партията е чиста, почтена и единствената, способна да изкара българското общество от блатото, всички би трябвало да стартираме доста да внимаваме. И да се оглеждаме за

новия капан, който ни кроят „ чистите и честните “

Втората ми записка е, че тук става дума за следващата откровена неистина на другарката Нинова. Защото самата тя знае прелестно, че няма по какъв начин в демократичното общество една комунистическа групировка да бъде опция на каквото и да било. Точно както няма по какъв начин да бъде опция и една нацистка групировка. Техните „ визии “ и „ политики “ са от различен свят, не от демократичния – демократичната среда те единствено употребяват за люпилня на гнусните си запъртъци.

Не знам обаче дали въпросните запъртъци са също толкоз неприятни или даже още по-лоши от снеслата ги алена кокошка-майка. Разбира се, в техните случаи за някаква същинска идеологическа база и политически правила не може да се приказва, тъй че е мъчно – а и безсмислено – те да се проучват по-дълбоко. Става дума за краткотрайни, маргинални формирования, които разчитат на стремително партийно име и главен девиз, който да подведе колкото може повече „ гласоподаватели “.
Мая Манолова да вземем за пример, която минава надали не за сериозен политически състезател, предходния път се яви на избори с нещото, наречено „ Изправи се, България “. Това съгласно мен е като втора част на песента „ Полегнала е Тодора “ – или най-малко слага същите еротични загадки. Защото другояче по политическия заряд на групировката няма подозрения и съмнения – тя е толкоз алена и русофилска, колкото може. Или колкото са ѝ наредили кукловодите. Този път обаче Манолова играе с новата лява звезда Ваня Григорова, с която са сътворили групировката, наречена „ Солидарна България “. Но от това помпозно заглавие въобще не излиза наяве – солидарна би трябвало да е България с кого и защо.
Ако съдим от до момента известните думи и дейности на Григорова, главната взаимност ще би трябвало да е с Русия в нейната обективна битка за завладяването на целия свят. Тва Европейски Съюз и НАТО са гадни политически формирования, които единствено ни заробват, като ни тикат едни пари в ръцете и ни постановат правила, с цел да живеем демократично и свободно. А ние си желаеме оковите.

Доколкото възприемам от гръмките, а даже и от мъглявите изказвания до момента, втората ни взаимност съгласно Григорова май би трябвало да е с бедните, които е добре - колкото може по-скоро - да награбят награбеното от богатите.
Това звучи толкоз познато. То е като да облечеш остарялата парцалена кукла, наречена Българска комунистическа партия, в нова алена рокличка от 21 век и да настояваш всички да се солидаризират с мнението ти, че по този начин се ражда хубост неземна. Е, няма пък, тази хубост някои към този момент сме я живели – не щем отново.
Но ляво-русофилските люспи в България не свършват дотук. Емилия Милчева си е направила труда да изрови част от останалите маргинали и тези дни ги показа на куп пред обществото, с цел да знаем от кое място вони чак толкова. Аз персонално не бих могъл да понеса ровенето, тъй че – благодаря, Еми.
Има някакъв политически файтон, наименуван „ България може “. Какво може обаче, да надува мускули във фитнеса? Ама внимавайте, бе, хора, като ви се надуят мускулите прекомерно доста, това ще скапе външния тип на татуировките, ще раздалечи буквите и надписите „ Лефски “ по тях към този момент няма да са по този начин четивни.

Има „ партия “ „ Алтернатива за България “, която е опция на „ Възраждане “, сама по себе си претендиращата за опция. И в случай че погледнем строго логичен, какво излиза: в случай че „ Възраждане “ е срещу Европейски Съюз, „ Алтернатива за България “ би трябвало да е за ЕС; в случай че „ Възраждане е за Русия, „ Алтернатива за България “ би трябвало да е срещу Русия. И по този начин нататък.
Нищо сходно не е обаче, двете са съвсем идентични, единствено дето не могат „ водачите “ им да се понасят между тях, по тази причина всеки си сглобява личен кокошарник.
Има партия, наречена „ Величие “ – ни повече, ни по-малко. Както ни осведомява Еми, една от главните нейни прокламирани цели е самостоятелност на България от еврото, което се реализира по какъв начин – „ като си създадем паричен запас, с който да построим АЕЦ „ Белене “.
На сходни хрумвания в областта на политическия и икономическия разбор им се вика – къде го чукаш, къде се пука. Първо, за какво ни би трябвало да сме самостоятелни от еврото, откакто тъкмо присъединението към Еврозоната носи повече и по-богати пазари, повече вложения, повече всевъзможни други благоприятни условия, повече благополучие. И второ, за какво да строим тъкмо АЕЦ „ Белене “, откакто този градеж е непризнат от всички вероятни гледни точки – сигурност, екология, стопанска система, политика.
Ама какво значение има това за смелите нови партизани от „ Величие “ – значимото за тези явно велики „ политици “ е

да се претопли някаква остаряла гозба,

с която да се нагълтат колкото може повече наивници от политическата аудитория.
Много се чудех дали да кажа две думи за партията „ За Велика България “, само че ще кажа. Ето, споделям: две думи.
Честно, може би бих дал своя вот за тази партия, в случай че някой от нейните „ водачи “ ми изясни съответно какво значи „ Велика България “ и по какъв начин ще се реализира това – непознати територии ли ще завземаме, с цел да станем велики; ще разработим и произведем атомни бомби, с цел да ни имат всички уважението ли; или внезапно по този начин ще се възвисим просветително и духовно, че целият свят ще стартира да гледа към нас с вяра да му покажем пътя към светлото бъдеще.

Повечето от тези маргинални обединения са освен тъпи, само че и умишлено нездравословни. Какво да кажем да вземем за пример за „ Коалиция Неутрална България “. Неутрална от кого – от Швейцария? Или неутрална за кого – за Русия?
Не по-малък кьорфишек е партия „ Народна партия Истината и единствено истината “. Тия пък са монополисти на истината. Истината защо?
Във вътрешен проект да вземем за пример значимата истина за това кой ограби България я знаем – всеки, който можа през годините, отпред с Българска социалистическа партия. Във външен проект пък също знаем прелестно истината за това кой държи България за гушата – Русия, от чиито лапи още не сме се изтръгнали изцяло, макар участието в Европейски Съюз и НАТО. Така че – благодаря, само че нямам потребност чак от Народна партия, с цел да ми каже истината за нещо в политиката.
А в случай че става дума за притежанието на някакви по-специални истини – какъв брой дявола могат да стъпят по едно и също време на върха на една игла, в действителност ли на дамите им прегряват мозъците от доста мислене, къде е на никое място и други сходни, те не са предмет на политика, а на философия, богословие, логичност.
Или на чисто развлечение на политическата аудитория с всяка партия, която се предлага сама за

монополист на истината

Много забавна ми стана също концепцията, заложена още в заглавието на партия „ Пряка народна власт “. Не знам каква им е програмата на хората, само че допускам, че главното е да се организират референдуми за всичко – от цената на киселото мляко, до размера на пенсиите и заплатите.
Самата партия и нейното име обаче съдържат един огромен абсурд, доколкото съм сигурен, че за учредяването ѝ не е провеждан референдум, а всичко е станало по нормалния метод. А той е следният – няколко келеши се напиват и вземат решение, че политически най-коректно е, преди да се вземе решение дали да задълбочим комерсиалните връзки с страната Науру или да я нападнем и колонизираме, да се допитаме до тези най-малко 40 % изцяло или функционално необразовани българи, те знаят най-добре.
Ето за какво постоянно споделям, че кретените в никакъв случай не свършват. Имам поради най-много политическите кретени, несъмнено.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР