Министерството на енергетиката на Украйна отправи остра атака към британския

...
Министерството на енергетиката на Украйна отправи остра атака към британския
Коментари Харесай

Украйна обяви британска медия в оръдие на руската пропаганда

Министерството на енергетиката на Украйна насочи остра офанзива към английския вестник Financial Times за разпространение на съветска агитация, която цели да всее суматоха измежду украинците. На страницата си в Телеграм са посочени и съответните причини по този мотив.

На 5 юни английското издание на Financial Times разгласява публикация, в която твърди, че Украйна е изгубила половината от индустриалния си потенциал (в енергетиката) поради съветските удари.

Според Киев обаче тази информация не е вярна и има „ признаци на информационно-психологическа интервенция, манипулативна е и разпространява вражеските разкази “.  ukrayna_FT_statiya.jpg

Статията употребява препратки към анонимни източници в украинското държавно управление. Това слага под въпрос достоверността на предоставената информация, защото тя не е доказана от публични източници. За да придаде на материала тип на достоверност, публикацията смесва правилни и погрешни данни, разгласи украинското ведомство.

Статията съдържа погрешна информация, показана като факт. По-специално се отбелязва, че на 31 май е взето решение за увеличение на цените за електрическа енергия за популацията 2 пъти. Това е откровена неистина и операция. Все отново цената се усили с 63% и има огромна разлика сред 60 и 100%.

Киев разгласи, че тези разкази са ориентирани към основаване на обществено напрежение, заплашване на украинците и образуване съмнение в дейностите на управляващите в сложен интервал. В публикацията се споделя, че украинците би трябвало да се приготвят за живот в мраз и мрачевина. Подобно изказване има за цел да всее боязън и суматоха измежду популацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР