Пламен Асенов, специално за Faktor.bgИмам чувството, че с разглобяването на

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgИмам чувството, че с разглобяването на
Коментари Харесай

De Profundis: Разпад на сглобката, а после – България, начело с Радев и Путин

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Имам възприятието, че с разглобяването на сглобката, което тече пред очите ни, някой умишлено тика България и българите в лапите на Румен Радев, т.е., оптимално покрай лапите на Путин. И даже не някой, а някои – тъй като не е допустимо единствено един човек, даже да е голям политически факир, да сътвори толкоз

огромна пакост за народа си

Тази работа изисква екип от факири, позиционирани /приспани/ на разнообразни, само че като цяло – високи равнища в разнообразни, даже спорни политически обединения. И в този момент задействани.
Не, че скърбя толкоз доста за самата сглобка, тя никога не беше най-хубавото ръководство, което евро-атлантическа България може да има. А и по какъв начин да бъде – съединена бе от няколко напълно популистки обединения, подготвени да се съюзят с всеки, единствено и единствено да са във властта. И покрай парите. Те се представяха за десни, само тъй като в ляво няма никакво място, нишата е претъпкана. Но другояче дясното им се състоеше най-много от десни крачоли и десни ръкави. Да не влизам допълнително детайлности, че доста боли да гледаш жалката картинка на българската политика.

От друга страна обаче, факт е, че, при всичките недостатъци на частите си, сглобката беше май единственото допустимо в оня миг ръководство, което, най-малко ненапълно, да държи страната в правия път. И съумя да направи положителни стъпки – изкрънка от Европа половин Шенген, напредна по пътя към Еврозоната, промени някои нелепици в Конституцията,

върна България на моралната европейска карта,

обвързвана с поддръжка за Украйна.
Не свърши доста други значими неща, само че не можем да чакаме, още по-малко – да желаеме всичко при сходен вид ръководство, което се състои от орел рак и щука. А и беше на власт единствено 9 месеца.
Говоря за сглобката в минало време, тъй като след цирка, разиграл се през последните дни, към този момент не ми наподобява допустимо тази счупена дамаджана да се залепи. Да, Борисов и Мария Габриел в сряда споделиха, че кабинет още е вероятен, само че би трябвало от Политическа партия – Демократична България да се извинят за обидите, в това число лични, които насочиха във фамозния български политически вторник.

Нали помните, напълно скоро беше денят, когато мандати се връчваха, министри се отричаха от министерства, партийни водачи се замеряха с обвинявания за оглавяване на мафията, за извиване на ръце, за неистини, политическо двуличие, мощно тъпчене на Конституцията и какво ли не още. Впрочем – общо взето същите неща, които слушаме от същите тези сякаш дружно ръководещи хора към този момент много време, единствено че в този момент цирковата стратегия беше показана по-концентрирано, в рамките единствено на един ден.

Знаете ли какво, жители? Изобщо не ми пука кой от тези видове с какво е съгрешил на другия, кой желал и кой не желал да бъде министър, министър председател или вицепремиер, кой какво по кое време споделил, кой по кое време и по какъв начин го опровергал. Всичко това е единствено политическа пушилка, която се подвига преднамерено.
Една от задачите е „ закрепване на статуквото “, т.е. - да се изтощи и приспи публиката, която най-после да вдигне ръце и да остави „ политиката на политиците “, колкото и некадърни да са те. Имам поради – вместо тази аудитория първо да намерения добре, а след това да ги измете от терена и да си откри нови политици, които в действителност да свършат значимите за страната неща, като държат твърдо посоката на българския цивилизационен избор.

Друга цел е партиите в точния момент да заемат колкото може по-горни електорални позиции за вероятно идния предварителен избор. Тъй като нямат между тях и капка доверие, те непрекъснато са нащрек, че „ другите “ желаят да ги прекарат и да се стигне до избори, тъй че, от своя страна, не желаят да се окажат „ неподготвени “. А да доведеш страната си до ръба на злополуката единствено на лаиците може да им наподобява като неприятна подготовка за бъдещи избори. Сведущите знаят, че е добра подготовка - тъй като по какъв начин другояче на следващия ден горещо ще убеждаваш електората, че единствено ти можеш да го измъкнеш от блатото, където „ другите “ са го вкарали.

Третата, само че съгласно мен съществена цел на протичащия се пред очите ни разпад на сглобката, е да се държи

оптимално високо равнище на публично напрежение

в България. Както знаем, поддържането и подклаждането на спорове е измежду главните цели на съветската агентура тук, тъй като хаосът е основен инструмент, посредством който Кремъл реализира мечтаната доминация в страната ни.
Така че, споделям ви, жители, в тази обстановка не ми пука нито за ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, нито за Политическа партия – Демократична България. Пука ми единствено за това, че те не се схванаха, а трябваше да се схванат, длъжни бяха да се схванат, с цел да не падне България още веднъж в преданите на Русия лапи на Румен Радев и Ко. Това е единственото, което е значимо в обстановката, а тези политици, които си играят на детска градина – дай си ми куклите, на си ти парцалите – са освен некадърни за политика. Те са изцяло безотговорни не просто пред ползите на своите гласоподаватели и пред ползите на България въобще, а в този миг, в случай че щете - и пред историята.
Може да звучи високопарно, само че е реалност. С възможните скорошни предварителни избори нещата няма да приключат, а ще стартират. Но ще стартират от неверната страна и ние още веднъж и още веднъж ще ручаме едни жабета, дето към този момент са ни втръснали.

Според вас, жители, какъв брой време ще отнеме оттук насетне на Румен Радев, така нареченият „ български президент “, да изпусне отново властта, която още на следващия ден ще стартира да използва посредством назначените от него служебни кабинети. Колко? Аз, с цялото си отвращение, предвиждам, че този път няма да му стигнат две години, колкото преди, този път евентуално ще изкара трите години до края на мандата си, а това ще му разреши да държи мощни позиции и по-нататък. Не се самозалъгвайте, че той няма задоволително законови средства за това разполагаем – има и тъкмо сглобката не му ги лиши с половинчатите конституционни промени, които направи.
Сега обаче Радев ще бъде в допълнение улеснен. Факт е, че „ сглобката “ беше съединена значително като опция на неговото антиконституционно ръководство - само че с нейния разпад, даже тази съвсем никаква опция ще изчезне. Проруският президент няма да има отсреща си някаква даже условно единна и проведена опозиция и сигурно ще опита д

а се трансформира в българския Орбан,

въпреки единствено в политическата проруска част на типажа, не и в икономическите му достижения.
В същото време, защото ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Политическа партия – Демократична България няма да се разпаднат незабавно, те ще не престават, както, прочее, и до момента, да запушват публичните канали за основаване на действителна дясна партия, която да се опълчи на президентския диктат и на съветската хибридна война.

Благодаря, тези гадости към този момент ги живяхме, не желая отново! Но това не значи, че няма да се случат, в противен случай, наподобява все по-вероятно.
Добре, жители, само че да погледнем и малко по-високо от безчинствата на политиците – към каймака на политическия разбор, който се предлага в България в тази напрегната обстановка. Тези хора, които минават за „ политолози “ или „ коментатори “ очевидно не виждат по-далече от личния си нос. Те дрънкат нелепости, градят наивни или фантастични схеми, подхранват големи обществени упования или разрушават и дребното публично предпочитание за натурализъм. Сигурен съм, че

някой би трябвало да скъса в ефир дипломите им по политология,

вместо да им дава опция безконтролно да се вихрят в същия този ефир.
Вече седмици наред така наречените „ политолози “, множеството от които, прочее, очевидно са директно обвързани с разнообразни партии като „ секрети съветници “, а даже и като „ очевидни пропагандатори “, не споделят нищо, с изключение на да разясняват кой от „ неприятните “ какво споделил, а по какъв начин „ положителните “, т.е., нашите, му дават отговор. Те вкарват съзнанието и подсъзнанието на целия народ в политически схеми и игрички на дребно, които нямат действително отношение към същинската огромна картина. И, както се очакваше, още във вторник, започнаха да разискват най-много тематиката кой е отговорен за разпада на сглобката и кой – не. Макар да знаят прелестно, че отговорни в тази обстановка няма, тъй като няма почтени.
Това е все едно в случай че един петокласник ритне различен, а оня го наплюе, да се разисква кой е отговорен. Ами

бесовете в тях

са отговорни – единствено дето го няма в близост Христос да ги озапти, за ги изкара с думи от хората и да ги трансферира в свинското стадо.
Как не чух нито един „ политолог “ или „ коментатор “ да каже ясно, че разпадът на сглобката – без значение по чия виновност, обслужва най-много съветския интерес. Как всички заобикалят тематиката издалеч, като котараци кучешка барака. Не чух също никой да споделя ясно, че Румен Радев е индивидът в България, който политически има най-голяма полза от протичащото се. А самата България и българите – назад, те са напълно на загуба. Не се чу и въпрос какво вършим след изборите, когато политическата настройка остане същата или съвсем същата и ГЕРБ – СД, плюс Политическа партия – Демократична България още веднъж се видят принудени да се търсят един различен, с цел да ръководят. Защото всеки от тях желае да ръководи, нали? Или съгласно вас не иска…..Как тогава вършат нова сглобка, откакто в този момент не могат да запазят старата…..
Не, всичко е единствено – тоя споделил това, оня споделил онова…..Жалка работа. С такива политици и с такива политолози, които им дават ум, няма за какво да се чудим, че като народ не просто елементарно стигаме дъното, а и дълбаем настойчиво, с цел да се заровим до шия в тинята.

Бих желал една заран да се събудя и всичко някак да се е наредило рационално – само че към този момент нямам доверие. Така е, като сме избрали да живеем не в XVII – XVIII в., Векът на разсъдъка, а в XXI, Векът на плоския разсъдък и изкривените усеща.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР