Пламен Асенов, специално за Faktor.bgДобра новина е, че бе арестуван

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgДобра новина е, че бе арестуван
Коментари Харесай

De Profundis: Добри новини, пълни със зловещи новини

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Добра вест е, че бе задържан съветски разузнавач в Групово дело БОП. Много добра вест – без значение дали това е самостоятелна разработка на нашите служби, дали е подсказано от партньорски служби или е някаква композиция от двата разновидността.
Сигурното е, че съветските шпиони в България – както и всевъзможни други шпиони, прочее, само че изключително съветските, тъй като те ни вредят най-вече и поредно – би трябвало да бъдат залавяни. Нещо повече обаче – те би трябвало да бъдат съдени и осъждани, а присъдите им да стават обществено притежание, не да се крият срамежливо. И би трябвало да се разискват тези присъди нашироко в медиите, с цел да научат всички защо тъкмо става дума, какво цели Русия в България, по какъв начин ни вреди. А това пък би трябвало да се разисква нашироко в кръчмите, с цел да уврат и най-дебелите Български глави.
Този метод обезпечава действителна опция да бъдат ударени

с един патрон най-малко два заека

Първият заек е, че ефикасното наказание на съветски шпиони ще накара техните „ сътрудници “ или кандидат-колеги да се замислят, преди да сключат бартер „ рубли против български патриотични услуги в интерес на Русия “. Тоест, доста е евентуално правосъдната присъда да има превантивно деяние за тези видове, най-малко в част от случаите.
Вторият заек е, че това може да накара онази част от невежите българи, които обичат Русия просто по този начин, от душа, да схванат, че Русия не обича нас просто по този начин.

Да, те я любят, тъй като Дядо Вазов я люби и възпява, тъй като по този начин сподели учителката в първо поделение, тъй като тъстът ми е бивше ченге, знае всичко и ме светна, че по този начин е вярно, тъй като Русия е най-силната страна на света, а Западът е разглезен слабак, цялостен с джендъри и други гадни караконджули, тъй като четох във Facebook, че българският национализъм е първо и на първо място руски…..
Но евентуално тези несвестни видове ще останат сюрпризирани да научат, че Русия обича България не тъй като сме нейното Малко братче, а тъй като можем да бъдем неин стратегически боен и стопански плацдарм на Балканите, можем

да поддържаме жив огън току под балканското буре с барут,

можем да сме съветски Троянски кон в Европейски Съюз и НАТО, и не на последно място – можем да обичаме Русия и руснаците по-искрено даже от страни като Северна Корея, Куба, Венецуела, да не приказваме за Иран и Китай, дето гледат единствено личния си интерес.

В положителната вест за ареста на съветски разузнавач в Групово дело БОП обаче се крие и извънредно злокобна вест. Случилото се потвърждава за следващ път, че даже българските специфични служби, призвани да пазят националните, надлежно – съюзническите ползи, са надълбоко инфилтрирани от съветските шпионски мрежи. Какво да кажем – 35 години след измененията и 20 години, откак сме в НАТО, а в тези служби още има хора, подготвени да слагат Русия пред България освен във връзка с джоба си, само че и във връзка с такива западни лиготии като професионална чест и персонално достолепие.
Закономерно е да се попитаме – по какъв начин става по този начин, за какво българската войска и службите са в това окаяно положение, макар че в тях към този момент, даже единствено заради изтеклото време, не би трябвало да работят боклуци от комунистическата система, когато формалният Закон Божий гласеше, че армейските ни герои и героите на заплаща и кинжала да работят първо за Русия, след това за България. Тези видове към този момент ги няма, само че част от тях, както и техните директни възпитаници, са още живи и единствено наподобява, че стоят в профил на Системата. Те, първо, са обучили още и още свои хора и не престават да имат мощни позиции вътре, получават информация, когато им би трябвало и оказват назад въздействие – отново когато им би трябвало. И в посоката, в която им би трябвало.
Втората извънредно значима причина е, че, доколкото знам, на практика образованието и обучителите в съответните школи също са съветски ученици или ученици на съветски ученици, а образователните стратегии директно или индиректно, даже единствено с намигане в подобаващ миг, още сочат НАТО, а не Русия, за главен зложелател на България. Тоест, никой действително не образова пазачите на това от кого и по какъв начин би трябвало да ни пазят.
Крайно време е да се вземат ограничения и това да се промени. Всички или най-малко голямата част от военните и полицейски преподаватели в съответните учебни заведения и академии би трябвало да бъдат пенсионирани, в случай че не и

непосредствено изритани,

а на тяхно място да дойдат нови, млади и читави хора с обикновено мислене. Ако нямаме задоволително готови такива, би трябвало да наемем краткотрайно инструктори от европейските и натовските ни сътрудници.

По сходен метод стои въпросът с големия скандал, който съгласно мен отваря тематиката за малките врати в законодателството ни по повод опцията за приемане на българско поданство от руснаци. И съответно – изумителният случай за това по какъв начин го е получил Анатоли Потапов, някогашен съветски дипломат в София, плюс цялото му семейство.
Това се случва, забележете, през 2008, още до момента в който този троглодит публично заема поста си в съветското посолство. И незабавно поражда въпросът, от оня миг нататък той чии ползи пази – на новата или на остарялата си татковина, изключително когато тези ползи са спорни.
Или може би о.з. военачалник Ангел Марин, умният и честен вицепрезидент на умния и честен президент Георги Първанов, който обилно е дарил Потапов с българското поданство, въобще не си е задал този въпрос. А може пък и да си го е задал, само че да не е намерил отговор. Не, най-вероятно просто да е решил, че отговорът няма значение, тъй като българският и съветският интерес в никакъв случай не са в несъгласие, доколкото всичко е ясно - съветският интерес е водещ, а българският – патриотични кучета го яли.
Да, по този начин ще да е станало – и тъкмо това крепостно мислене, тази подготвеност да си дадеш в случай че не живота, то най-малко да си плюеш на сурата, като продадеш душата си на Дявола, са огромният проблем, злокобният детайл в другояче положителната вест – че една завеса леко се открехна и българското общество получи парченце изясненост по тематиката какви малки врати в закона намират нашите политически водачи и горещи радетели на патриотизма, с цел да слугуват на Русия.

Третата добра вест не е българска, а международна – фактът, че ред страни прекратиха финансирането на UNRWA, Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и строителство за палестинските бежанци в Близкия Изток. Това се случи, откакто Израел изнесе потресаващи доказателства, че минимум 12 чиновници на въпросната организация са взели участие директно в терористичната офанзива, осъществена от „ Хамас “ в Израел през октомври предходната година.
Представяте ли си - 12 чиновници на Организация на обединените нации

вземат участие директно в незаконното кръвопролитие

Нещо повече, счита се, че най-малко 10 % от общия брой чиновници на Агенцията пък са повече или по-малко свързани с „ Хамас “, т.е., подкрепят активността на терористите - в случай че не като вземат участие директно в самите кланета, то като им обезпечават здравна помощ, сигурни скривалища, хранителни запаси, евентуално документи и кой знае какво още.
Да, най-малко 10 % от хората на Организация на обединените нации са ятаци и помагачи на убийци и мародери, а това значи – дръжте се да не паднете – към 1 200 души. Защото - и ето я най-огромната лъжица катран в положителната вест - става известно, че във въпросната организация на Организация на обединените нации, която се грижи за добруването на терористите от „ Хамас “ работят около…..120 хиляди души.
Това е удивително. Представяте ли си да вземем за пример какви пари се трошат единствено за самите тях, не за активността им. Защото е несъмнено, че хората на Организация на обединените нации по света не получават междинна българска заплата. А даже и висока българска заплата не получават. Не, те получават доста повече, а още повече – когато „ работят “ в подобен тежък и рисков регион. Плюс това получават застраховки. Плюс настаняване във допустимо най-комфортни условия. Плюс защита. Плюс безвъзмезден превоз, телефони и всевъзможни други екстри. Честно, не ми стига мозъкът да изчисля какъв брой пари се трошат по този метод и то за нищо.
Да, за нищо, тъй като, макар видимо дейната работа на тази войска от, да приемем – добросъвестни - чиновници, обстановката с така наречените „ палестинци “ не се усъвършенства към този момент десетилетия. А не се усъвършенства по две простички аргументи. Първо, явно е сбъркана самата философия на помощта. Второ - „ палестинците “ не желаят да вземат личната си орис в личните си ръце. Така де, да не са луди, откакто има кой да ги пои, храни, облича, лекува, да им строи и подарява жилища, плюс всичко останало – а за тях остава единствено приятното обвързване да тероризират Израел по всевъзможни способи и да се оплакват гръмко пред света, че Израел тях тероризира.
И отново подсещам – резултатът от работата на тези 120 хиляди души е никакъв, даже в случай че приемем, че всички са добросъвестни. А по какъв начин би трябвало да го окачествим в този момент, откакто към този момент знаем, че немалка част от тях умишлено и поредно работят не за, а против международния интерес за мир в Близкия Изток.
Лошото е, че евентуално нещата не стоят по този начин единствено с организацията за палестинците. Като се сетя какви безчетни тълпи хора на Организация на обединените нации работят в Африка и по какъв начин ситуацията в Африка непрекъснато се утежнява с нови спорове и нови диктаторски режими, като се сетя за тези, които сякаш пазят международния климат от самия него и подкрепят „ деятели “ като Грета Тунберг или кретените, които заливат картини със супа…..Не, не ми стига мозъкът, жители.
А се чудя най-много за какво американците, които главно финансират Организация на обединените нации, въобще не престават да го вършат. Дали пък умишлено не работят против себе си, като желаят самите чиновници, на които заплащат обилно, да поддържат антиамериканските настроения по света и да подкрепят терористи…..
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР