Пламен Асенов, специално за Faktor.bgИма надежда за кабинет“ – вика

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgИма надежда за кабинет“ – вика
Коментари Харесай

De Profundis: Русия е черна дупка за нормалната човечност, просветеното слово и свободната мисъл, но без мозък всяка преценка е невъзможна

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

„ Има вяра за кабинет “ – вика ненадейно зародилият от нищото политик Стефан Янев. 
И каква му е вярата, жители? „ Идеалният вид е държавно управление с всички парламентарно показани партии и с поддръжка даже от президентската институция “ – прецизира фамозният вид. 
Тоя безжалостно отсвири Сакса от челната позиция по безочливост и тъпотия. Онзи имаше скромното предпочитание всички българи просто да се прегърнат под неговото крило и да сънуват розови сънища, до момента в който той и хората му вършат каквото желаят. Тоя Стефчо обаче желае повече. Иска да дирижира някакъв голям национален хор и оркестър без име в българската политика, който да прави нелепости под бурните аплодисменти на публиката. А композиторът Радев да седи откъм гърба и да го дръжка, в случай че сбърка някоя нота, т.е., в случай че инцидентно сътвори нещо в българска и европейска, не в съветска изгода.
Е, това за бурните аплодисменти Янев не го споделя директно, само че то се подразбира по логичност. Имам поради - неговата логичност. Ако си редови гласоподавател, какво правиш, щом твоята партия обичана запретне ръкавите да ръководи в интерес на обществената правдивост, любовта към Русия и персонално към другарката Митрофанова? Ами радваш се и ръкопляскаш. А в случай че всички партии обичани ръководят, всички редови гласоподаватели се радват и ръкопляскат, нали по този начин. 
Колко е просто и естествено – а никой след Тодор Живков да не се сети!

Да, в действителност е безпределно просто. Чак жалко. Но не се удивлявам, че кретените със зелени чорапи по този начин виждат бъдещето на българската политика и изхода от дупката, в която страната се намира? Как другояче да го виждат, с изключение на като в казармата – бойците са строени, офицерите държат под козирог, както разказва нещата бай Захари Стоянов, а командирът на батальона рапортува на командира на бригадата, че 

народът е подготвен да пее „ Велик е нашият боец “ до разкъсване на гласните връзки

 Или до последния популярен наш боец, все едно. 
Велики мислители са тия червеноглави зеленочорапести гномове, няма що. Но, единствено да попитам – в този политически паноптикум от всички ръководещи по какъв начин се сговаряме с Костя Копейкин и скъпите му визии за излизане на България от Европейски Съюз и НАТО. Дали ги удовлетворяваме в името на безпределно дългото бъдещо взаимно ръководство или го уговаряме да изчака няколко години, до момента в който пипнем спомагателните милиарди, дето Европа таман стартира да ни подарява и чак тогава да се махнем. 

Как, бе! Как държим дружно Българска социалистическа партия и Демократична България по тематиката даваме или не даваме оръжие на Украйна. Или може би решаваме нещата умно като Соломон – даваме по половин снаряд, половин гаубица, половин МИГ-19. Така хем ще сме дали нещо, хем няма да се дали нищо. 
Гениално, а? Но поучавам Янев въпреки всичко да ми заплати обилно за концепцията, щото гениалните хрумвания не се раждат на гола поляна. Трябва плодородната почва да се полее с качествени и количествени напитки, а към този момент съм пробвал и мога да ви уверя, че в магазина не е като в политиката – там нищо не дават против хрумвания, без значение умни или глупави. 

И запитвам още, с 

Янев отпред и Радев вътре в главите ни, 

какво вършим по тематиката, за която Парламентарната асамблея на НАТО преди десетина дни посъветва да вземем решение – признаването на Русия за терористична страна. Нещо не виждам някоя българска партия, в това число от тези, дето са сякаш проевропейски и пронатовски, да е внесла план за такова решение в Парламента. 
За сметка на това пък виждам служебното държавно управление на президента Радев да се прави на извънредно разсеяно и да не готви лист с ограничения, които ще би трябвало да се подхващат, когато такова решение въпреки всичко бъде взето. Защото то един ден ще бъде взето, помнете ми думата. 
Подобен лист сигурно би трябвало да включва показното изпъждане на Елеонора Митрофанова от София благодарение на шнур и празно газено тенеке, което да думка по жълтите павета. Също - свеждане броя на чиновниците в съветското посолство до една палатка хора, осветени и стоплени по метод най-символически от елементарна газена лампа. Приоритет на българските специфични служби пък ще би трябвало да стане не ловенето на мухите, а на съветските терористи измежду „ мирните “ съветски жители тук, както и техните предани български помощници. На правилото, че 

с терористи не се беседва,

 трябва да се прекратят всевъзможни диалози с „ Лукойол “, „ Газпром “ и останалите съветски компании в България, тъй като те са част от системата на държавен тероризъм и хибридната съветска война на Кремъл против нас и целия Свободен свят, даже когато се показват за „ частни “. Знаем тази съветска „ частност “ по какъв начин става, какво значи, на кого заплаща и до къде води това.

Много са нещата, които би трябвало да се свършат във връзка натовското решение Русия да бъде приета за терористична страна. Например стъпка в вярната посока, т.е., към превръщането на Българска социалистическа партия в същинска европейска лява партия, би било тя да жигосах своите евродепутати, които не поддържаха другата резолюция от тези дни – резолюцията на Европейския парламент, която признава Русия за спонсор на тероризма. Така, де, бленувам си единствено за Българска социалистическа партия.

Не знам дали си давате сметка, жители, само че решенията за същността на Русия като терорист трансформират утрешния свят през днешния ден, пред очите ни. Те не са нещо, което идва и отминава, това е базисна позиция, която ще дефинира политиката на НАТО и Европейски Съюз за години и десетилетия напред. Рано или късно, по-скоро рано, американците, принудени от суровата действителност, също ще признаят това. А ние и нашите деца ще живеем с него и по-добре занапред да го осмисляме. 
Дори на следващия ден Русия да спре акцията си в Украйна, спокойно и напълно да се отдръпна, като промени личното си ръководство към нещо демократично, тя ще би трябвало да извърви дълъг път и да даде доста солидни гаранции, че към този момент не е терорист, преди тези решения, един път взети, да бъдат анулирани. 
Разбира се, такава смяна в Русия е цялостна фантастика. Доказват го и последните изследвания, които отново демонстрират, че близо 80 на 100 от руснаците харесват Путин, а 75 на 100 утвърждават политиката му. 
За да си го представим по-добре, жители, да забележим процентите като цифри. Ако приемем, че руснаците са 140 милиона, значи към 110 000 000, с думи – 100 и 10 милиона от тях, утвърждават мръсната съветска експанзия против Украйна, терористичните ракетни офанзиви против мирни поданици и инфраструктура, мародерството, изнасилванията и другите военни закононарушения против украински жители, размахването на нуклеарната злополука като алтернатива за ескалация на спора и прочие. 
Дори да приемем, че процентите са повишени, въпреки всичко поддръжката за нарушителя Путин и неговия режим е чудовищна. Тя демонстрира, че 

Русия в действителност е черна дупка за естествената човещина,

 просветеното слово и свободната мисъл. Че голямата част от руснаците са не просто зомбирани извън, а че вътрешното затишие е тяхната същинска същина и по тази причина са здрава основа терористичния режим в Кремъл. 
Ако Путин не съществуваше, те щяха да си го родят. Да го измислят. Те си го желаят. Той е те.
Но да не говоря доста за ситуацията в Русия, тъй като оня ден се смръзнах от последното изследване за настройките в България. То уточни 48 на 100 съмнение в Европейски Съюз - при 43 % през лятото, 41 предходната година и 32 през 2018. Защо бе? 
Това демонстрира две значими неща – какъв брой мощна е в България съветската хибридна агитация и какъв брой плодородна почва от изначална тъпотия има тук за нея. 
Няма в този момент да потегли да увещавам тези сякаш българи да си трансформират мнението – на глупавия не можеш да обясниш, че е малоумен, тъй като е малоумен. На жалките 48 на 100 българи ще кажа обаче единствено едно – отричайте се от Европейски Съюз колкото желаете, когато децата ви се махнат от Германия, Франция, Нидерландия или където там учат, с цел да отидат да учат в Русия. Когато се откажат от поданството си в някоя европейска страна и хукнат да получават съветско. Когато предпочетат да получават заплатите и пенсиите си в рубли, а не в евро. 
А до тогава – апелирам, млъкнете! И когато ви питат за някоя анкета, а от вътрешната страна ви напира да не дрънкате, отговаряйте – не мога да преценява. Което е самата истина, де – без мозък, преценка не може да бъде осъществена.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР