Плажни джапанки, които се продават по морските сергии съдържат токсични

...
Плажни джапанки, които се продават по морските сергии съдържат токсични
Коментари Харесай

Масово купуван продукт по Черноморието се оказа много опасен и може да доведе до това да нямаме деца

Плажни джапанки , които се продават по морските сергии съдържат токсични субстанции в подметката и могат да доведат до репродуктивни проблеми.

Това демонстрират изявления от RAPEX, европейска система за бързо предизвестие за рискови нехранителни артикули. Има данни и за рискови пояси, детски играчки и плажни аксесоари.

През последните дни Европейска комисия предизвести за рискови артикули на пазара, които обичайно купуваме през летните месеци.

Независима инспекция сподели какво е положението на част от пазара сега. Закупените модели от комерсиалната мрежа и интернет екип на Нова тв изпитва в лаборатория, с цел да ревизира дават отговор ли на условията за сигурност.

Тестовете са направени с специалиста Яна Георгиева.

„ В взаимозависимост от вида на изделието – дали се слага върху тялото на детето, дали детето влиза в него или ляга върху него – се правят разнообразни поредици от физико-химични и механични проби ”, разяснява Яна Георгиева – началник на лаборатория.

" Опасни детски бански с връзки и с дребни пайети също са открити и спрени от Комисията за отбрана на потребителя.

Те носят риск от задушаване на децата. Детски с дълги връзки панталонки също са били спрени от продажба ", това изясни Димитър Маргаритов, началник на Комисията за отбрана на потребителите.

Проверени от специалисти в лаборатория са били още и детски пояс и детски раменки за плуване, които обаче устоят тестванията - нямат остри ръбове и имат възвратни клапани, с цел да не са описни при плуване, сподели инспекцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР