Плъховете реагират на музика, съобщи АФП, цитирайки японско научно изследване.

...
Плъховете реагират на музика, съобщи АФП, цитирайки японско научно изследване.
Коментари Харесай

Плъховете реагират на музика, установиха японски учени

Плъховете реагират на музика, заяви Агенция Франс Прес, цитирайки японско научно проучване. Хората не са единственият тип, който си тактува.
Плъхове, които в никакъв случай не са били излагани на музика, показват присъщ синхрон с мелодии, изпълнени с сред 120 и 140 удара в минута. Това е честотата на ритъма, на която реагират хората.

„ Мозъкът на плъховете е организиран по този начин, че могат да реагират на музика , въпреки че тялото им не се движи доста ", сподели във вторник Хирокацу Такахаши, академик, взел участие в проучването на Токийския университет.

Учените са употребявали датчици, проследяващи придвижванията при гризачи. „ Всички знаем, че музиката е магия, само че не знаем нищо за механизмите на нейната мощ. Искахме да открием какъв вид звуци се харесват на мозъка без въздействие на страсти и памет “, сподели още Такахаши.

Реакциите на плъховете са тествани с доста музикални фрагменти, измежду които Соната за две пиана в ре мажор на Моцарт, изсвирена с четирикратна смяна на темпото. Плъховете са слушали още „ Born This Way “ на Лейди Гага, „ Another One Bites the Dust “ на „ Куин “, „ Beat It “ на Майкъл Джексън .

Според японските учени резултатите, оповестени в сп. „ Сайънс адвансис “, водят към хипотезата за битие на оптимално движение, което би могло да е общо за доста от типовете.

Друга догадка е варирането на оптималното движение под въздействието на физиологични фактори като растеж и тегло.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР