Пияният шофьор с 2.08 промила алкохол, който блъсна и уби

...
Пияният шофьор с 2.08 промила алкохол, който блъсна и уби
Коментари Харесай

Мъжът, задържан за блъснатото и убито 15-годишно момче, е бил с дете в колата

Пияният водач с 2.08 промила алкохол, който блъсна и умъртви 15-годишно дете в центъра на София в петък вечерта, остава в ареста с мярка за задържане до 72 часа. Води се досъдебно произвеждане. Това стана ясно на брифинг в Съдебната палата в София, съобщи кореспондент на  " Фокус ".

Прокуратурата дефинира закононарушението като причиняване на гибел след съзнателно нарушаване при възможен предумисъл, сходно на случая с Милен Цветков.

По първични данни мъжът е карал с към 80 км/час. Няма спирачен път.

" Всичко би било догатки, без експертиза, само че може би е в границите на 80 км в час. Няма никакъв спирачен път, на оживено кръстовище. Пътната конюнктура не допуска придвижване с висока скорост. Не на последно място след приложимост на алкохол, като експертизата сочи 2 промила алкохол. Тоест той е разчитал на шанса и случайността за попречване на ПТП. Ето за какво прокурорът е решил, че действието му е осъществено при възможен предумисъл ", уточни зам.-градският прокурор на София Иво Илиев.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов посочи, че лидерът е на 37 години и не е бил самичък в автомобила. Бил е с жена и нейното дете. По информацията от полицията тя не го е спряла, тъй като й е изглеждал съответен.

Обвиняемият е карал единствено 400-500 метра преди съдбовния случай. 

През годините има пет санкции като едната е от 2005 за шофиране в нетрезво положение и от 2020 година за превишена скорост. Останалите са за неспазване на пътната маркировка. Въпреки това, не се води като систематичен извършител.

Всички условия по случая се обясняват. 

Ако закононарушението бъде квалифицитано " при възможен предумисъл ", в Наказателния кодекс се плануват от 10 до 20 години затвор и отнемане от правоуправление доживот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР