/pixabay.comВсяка година на 21 септември светът отбелязва Деня на мира,

...
/pixabay.comВсяка година на 21 септември светът отбелязва Деня на мира,
Коментари Харесай

21 септември – Световен ден на мира

/pixabay.com

Всяка година на 21 септември светът отбелязва Деня на мира, разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации за ден, отдаден на укрепването на идеалите за мир. Тази година се навършват 30 години от приемането на Декларация на Общото заседание на Организация на обединените нации за правото на народите на мир. По този мотив тематиката на Международния ден на мира е „ Правото на народите на мир ”. Годишнината от приемането на декларацията открива неповторима опция да се напомнят правилата, на които тя е учредена.

Международният ден на мира се отбелязва според резолюция 36/67 от 1981 година, призната с концепцията този ден да съответствува с откриването на постоянната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. За първи път денят се празнува през септември 1982 година През 2001 година Общото заседание гласоподава резолюция 55/282 и утвърждава 21 септември за ден на ненасилието и прекъсването на огъня във всички точки на света.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР