pixabay.comОкеаните регистрираха най-високата си температура и тя надвишава рекордните стойности

...
pixabay.comОкеаните регистрираха най-високата си температура и тя надвишава рекордните стойности
Коментари Харесай

Още един климатичен рекорд е счупен тази година

pixabay.com

Океаните записаха най-високата си температура и тя надвишава рекордните стойности от 2016 година. Това е следващият признак, който демонстрира казуса с климатичните промени.

Регистрираната температура на водата е надалеч над нормите за това време на годината. 20,95° по Целзии е била най-високата температура на океаните през 2016 г, в този момент този връх е надминат.

От европейската стратегия за климата " Коперник " изясняват, че океаните би трябвало да са най-топли през март, а не през август и показват намесата на хората, предава Българска национална телевизия.

" Хората мислят, че океанът е толкоз огромен, че може да понесе всичко, което човечеството изхвърля в него. Реалността не е такава. В океана всичко си има своя ниша и е извънредно елементарно тя да бъде разрушена ", съобщи Саманта Бърджис от програмата за изменение на климата " Коперник ".

Според учените изменението на климата прави моретата по-топли, защото те поемат по-голямата част от топлината от излъчванията на парникови газове. По-топлите води всмукват по-малко въглероден диоксид и по този начин количества от него остават в атмосферата.

Температурните върхове през юли последваха горещи морски талази в Северния Атлантик, Средиземно море и Мексиканския залив.

Заради по-топлите талази морските типове като риби и китове търсят по-хладни води и по този начин нарушават хранителната верига. Хищници като акулите могат да станат по-агресивни, а коралите да изчезнат. Подлагаме океаните на стрес, по-голям след като и да е било в историята, предизвестяват експертите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР