[Pixabay.com] Всичко, което казвате в работната среда, е от значение.

...
[Pixabay.com] Всичко, което казвате в работната среда, е от значение.
Коментари Харесай

Топ обявите за работа на Karieri.bg

[Pixabay.com] Всичко, което казвате в работната среда, е от голяма важност. Независимо дали отправяте покана за делова среща или неангажираща вечеря, всекидневен разговор в офиса сред сътрудници или диалог с шефа ви - всичко казано от вас добавя цялостното усещане, което излъчвате. Можете да изглеждате като експерт, само че за вашия разсъдък и професионализъм хората към момента съдят по думите, излизащи от устата ви.

А някои изречения могат да нанесат пряк удар на вашия настоятелен имидж и е по-добре да ги избягвате в общуването в работна среда. Сред тях са:

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Но аз изпратих e-mail още преди седмица " - в случай че никой не ви отговори, ваша грижа е да се уверите, дали писмото е получено. Действайте напред в връзката, бъдете самодейни, а не прехвърляйте топката на вашите сътрудници, карайки ги да се усещат отговорни като че ли те не са си свършили работата.

" Аз не давам отговор за това " - даже в случай че това в действителност не е ваша отговорност, готовността за помощ значи, че сте екипен състезател и сте в положение да полагате спомагателни старания в името на общата идея. В края на краищата, ние всички отговаряме за нея.

" Това не е почтено " - директното ви отвращение надали ще промени обстановката с нещо. Оплакванията или още по-лошо – пасивното мрънкане (независимо дали е за неприятности в работата или персонални проблеми) постоянно води до нагнетяване на атмосферата в офиса и задълбочаване на обстановката.

" Ти беше задължен... " - тези обвинителни рецензии по-скоро внушават възприятие на виновност и позор. Сякаш казващия ги те сочи с пръст. По-добре да се употребява позитивен метод с послание от рода на: " За в бъдеще те апелирам... ".

" Нямах време за това " - най-често това е просто неистина. Ако не сте намерили време за осъществяване на задачата или просто сте не запомнили за нея, по-добре си задайте нов период за нейното осъществяване вместо да се оправдавате и обяснявате ненужно.

Паразитът " просто " - " Просто мисля ", " Просто желаех да ревизира " - използването на тази дума наподобява напълно безобидно на пръв взор, само че отвлича вниманието от това, което казвате. Това демонстрира милосърдие, като че ли се извинявате да не ви вземат за по-силни. Заемате псевдо отбранителна позиция и предпочитате да изглеждате леко неуверени. По-добре се отървете от този вербален паразит и вашата тирада ще звучи с по-голяма тежест.

Ще е добре да избягвате всички тези изречения, тъй като може да ви докарат неприятности в офиса. А в този момент разгледайте настоящите разгласи са работа на Karieri.bg.

Economedia търси:
Intern in advertising and commercial department

" Монтюпе " търси:
PLC Engineer

Cargill търси:
Advanced Accountant Analyst
Settlement Supervisor - Trade & Capital Markets
Finance SAP Super User

PHOENIX Pharma търси:
Head of Legal Department

Български хелзинкски комитет търси:
Консултант по връзки и събития за БОЛД

U.S. EMBASSY SOFIA търси:
Information Assistant (Information Assistant/Photographer)
Administrative Assistant

Atendia търси:
Design Production Manager

КОМИСИЯ ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР търси:
Финансов анализатор - сертифициран финансов анализатор (CFA)
Финансов анализатор

British Council in Bulgaria търси:
Customer Service Assistant
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР