[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕРаботните места в богатия свят се множатВсички

...
[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕРаботните места в богатия свят се множатВсички
Коментари Харесай

4+1 | Бум на работни места в богатия свят, за по-кратка работна седмица в името на климата и още

[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Работните места в богатия свят се множат

Всички настояват, че в гиг стопанската система откриването на добра работа става все по-трудно, а работните условия все по-лоши. Данните обаче не оправдават сходна позиция. Почти на всички места на Запад работните места се умножават през последните няколко години, като огромна част от тях са в постоянни и качествени промишлености. Прочетете повече в The Economist.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък По-кратка работна седмица в името на климата
Според изследвания на английския тинк-танк Autonomy работната седмица би трябвало да бъде внезапно съкратена, в случай че светът се надява да извърши задачите на Парижкото климатично съглашение. Сегашните равнища на въглерод вследствие на икономическата интензивност са толкоз високи, че съгласно организацията без смяна в съществуващите технологии работата ще би трябвало да бъде лимитирана до 9 часа на седмица. Прочетете повече тук.

Изборът е прекомерно богат
На доктрина, колкото по-голям избор има един консуматор, толкоз по-добре за него - конкуренцията кара цените да спадат, а по-големият брой артикули значи, че всеки има по-голям късмет да откри тъкмо каквото желае. Какво обаче се случва, когато изборът е толкоз огромен и толкоз идентичен, че мозъците ни просто отхвърлят да го осмислят. Прочетете повече тук.

Фосил измести възрастта на гъбите с половин милиард години
Биолозите назовават фамилията на гъбите " скритото царство ", защото познаваме единствено към 100 хиляди типа от хипотетични над 5 млн. Видовете гъби са били основни сътрудници на растенията в завладяването на земята преди 500 млн. години. Ново фосилно изобретение обаче реалокира възрастта на гъбите растения с още половин милиард години обратно и повдига нови палеонтоложки въпроси. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Дългогодишната връзка сред Тръмп и Deutsche Bank
Когато Доналд Тръмп е бил предприемач, постоянно е заемал пари. След като доста от начинанията му банкрутират, става доста по-трудно да получава заеми от множеството банки. Deutsche Bank обаче не просто не отхвърля на Тръмп, ами натъртва на връзките си с неговите организации. В момента тече опит да се изискат документи от Deutsche за бизнес начинанията на президента, доста от които са повече от просто мъгляви. За да научите повече за дългогодишната история сред Тръмп и Deutsche Bank, слушайте тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР