Пивоварна в северната част на Англия, тъй като не знае

...
Пивоварна в северната част на Англия, тъй като не знае
Коментари Харесай

Безплатна бира се лее в Северна Англия заради карантината

Пивоварна в северната част на Англия, защото не знае какво да прави с бирата, когато всички питейни заведения са затворени за карантина, стартира да раздава гратис напитката си на локалните поданици, заяви Би Би Си..

Компанията за пивоварство Alnwick Brewery Company от графство Нортъмбърланд кани хората да дойдат със съдове и да вземат бира, а като бартер изиска от пиещите без пари да създадат подаяние на Националната здравна работа (NHS).

Според представители на пивоварната един човек се пошегувал, че „ ще донесе вана “.

Тъй като всички кръчми и питейни заведения в страната са затворени за неопределен срок, в пивоварната са се натрупали десетки бъчвички, всяка с потенциал 40 литра.

“Приготвихме бира за великденските празници. И тогава всичко затвори и си помислихме: какво да вършим с това? ”, Каза съсобственикът Иън Робинсън.

“Разбира се, можете да раздадете всичко гратис, само че за какво да не съберете дарения? Бирата има относително къс период на валидност, остават единствено три седмици, тъй че ще продължим черпенето през всички последващи петъци ”, сподели Робинсън.

Подобно “черпене “ в предходните два петъка оказа помощ за събирането на към 450 паунда (около 565 долара), както в самата пивоварна, по този начин и в най-близкия до нея магазин на компанията в град Алник.

“Някой пристигна при нас с две 20-литрови съдини. Хората идват с празни бутилки от Coca-Cola и други разнообразни съдове. Майтапите, които се чуват на опашката, са обособен въпрос ”, споделя съсобственикът на пивоварната, отбелязвайки в това време, че прецизно се съблюдават нормите на обществената отдалеченост.

Част от чиновниците на предприятието бяха пуснати в отпуск за сметка на страната, макар че пивоварната продължава да работи.

В допълнение към паричните средства, пивоварната компания Alnwick направи дарения за главната болница на Нюкасъл и локалните старешки домове под формата на торти, бисквитки и хигиенични предмети. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР