Пицата е гордостта на италианската кухня. И е една от

...
Пицата е гордостта на италианската кухня. И е една от
Коментари Харесай

Рецепта-трепач за най-вкусната домашна пица: По-голяма вкусотия не сте опитвали никога досега

Пицата е гордостта на италианската кухня. И е една от най-обичаните храни в целия свят. Няма значение дали човек е в София, Рим, Лондон, Ню Йорк или в далечна Австралия – постоянно ще има някое местенце, където ще може да си поръча вкусна и апетитна пица. А в случай че не ви мързи, можете и да си извършите и чудесна домашна пица. Идеална е за вечеря, а се харесва от всички. И нещо значимо – към този момент изцяло е отхвърлено визията, че пицата в действителност е нездравословна храна. Точно противоположното – комбинираните в нея артикули са разнородни и доста потребни. Ще ви предложим рецептите за две домашни пици. Първата е с лук и гъби. Необходимите артикули са: 300 гр. готово тесто за пица, 200 гр. кренвирши, 200 гр. доматен сос, 150 гр. печурки, 150 гр. кашкавал, 100 гр. топено сирене, 1/2 глава лук, 2 скилидки чесън, 2 с. л. зехтин.

Лукът се нарязва на полумесеци. Гъбите се белят и шапките се режат на фино. Чесънът се наситнява. Кренвиршите се режат на шайби. Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Топеното сирене се нарязва на шайби. Тестото се разточва върху набрашнен плот. Прехвърля се върху лист хартия за печене и се намазва с доматения сос. Поръсва се с чесъна, кашкавала и топеното сирене. Отгоре се поставят лук, гъби и кренвирши. Пицата се пече 12 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. Изважда се и по края ѝ се намазва със зехтин.

ВТОРАТА РЕЦЕПТА Е ЗА ПИЦА „ МАРГАРИТА “ – МОЖЕ БИ ЕДНА ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ В ЦЯЛ СВЯТ
Ще ви трябват: 250 гр. брашно, 150 гр. кашкавал, 1 с. л. зехтин, бялата част на 1 филиз чесън, 4 домата, към 100 мл вода, 1 ч. л. суха инстантна квас, 1 ч. л. сол, 1 с. л. зехтин, 1 филиз свеж босилек. Пресейте брашното, изсипете го на плот и направете кладенче. В него поставете зехтина, солта и маята. Омесете меко и пухкаво тесто, като прибавяте последователно водата. Готовото тесто поставете в купа и покрийте с влажна забрадка. Нека да е на топло място, с цел да втаса добре.

След това го разточете в кръгла форма с дебелина 1 см. Доматите се нарязват на кръгчета и се слагат в купа. Чесънът се нарязва на ситно (или се счуква), размесва се с 1 с. л. зехтин и сол. Блатът се слага в намазана със зехтин тава, от горната страна се подреждат доматите. Върху тях се разпределя нарязан на филийки кашкавал. Поръсва се с босилек. Пече се 10-15 минути в оптимално загрята фурна, до момента в който кашкавалът добие златист цвят. Добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР