Питка от бутер тесто със сусамово семе – рецепта за

...
Питка от бутер тесто със сусамово семе – рецепта за
Коментари Харесай

Питка от бутер тесто със сусамово семе – мека като памук

Питка от бутер тесто със сусамово семе – рецепта за феновете на домашно приготвените тестени произведения

Необходими съставки:
500 г брашно
20 г квас
200 мл мляко (може и повече)
5 с.л. олио
чаена лъжичка сол
чаена лъжичка захар
150 г маргарин
един жълтък
сусам

Начин на подготвяне:
Сложете брашното в купа, направете дупка в средата и прибавете маята, захарта и малко мляко. Когато маята стартира да се задейства, прибавете останалото мляко, олиото и солта и омесете тестото. Щом приключите с месенето, оставете тестото да втаса. След това го разделете на пет равни елементи, от които направете топки и го оставете за още 10 минути да почиват.

Разточете всяка топка, до момента в който достигнете размера на дребна паница и я намажете с маргарина, който сте разтопили преди този момент. По този метод намажете четири от петте части тесто и ги подредете едно върху друго. Поставете петата кора върху тях, само че не я мажете с маргарин. Разточете това тесто, до момента в който получите диаметър 45 см. Отрежете пръстен от външната страна и го оставете настрани, тъй като по-късно ще употребявате това тесто.

Нарежете останалото тесто на шестнадесет равни триъгълни части, след което увийте всяко от тези части, само че не като кифлички, само че по този начин, че едната страна на триъгълника да е равна. Подредете частите в кръг в тава, намазана с масло или маргарин. Разделете тестото, което ви остана на 4 равни елементи, направете рози от тях и ги поставете в средата.

Сложете питката да се пече на 200 градуса, а когато стартира да поруменява, извадете я, намажете я с жълтъка, поръсете със сусамовите семена и продължете да печете на 180 градуса. Печете към 45 минути.

Вижте още: Правилното нареждане на спалнята подсигурява качествена отмора

Вашата домашна питка от бутер тесто е подготвена.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР