Питчерът на Кливланд Индиънс Шейн Бийбър записа историческо постижение в

...
Питчерът на Кливланд Индиънс Шейн Бийбър записа историческо постижение в
Коментари Харесай

Питчер на Кливланд изравни вечен рекорд с 13 К

Питчерът на Кливланд Индиънс Шейн Бийбър записа историческо достижение в МЛБ. Тази нощ 25-годишният десничар направи 13 страйкаута за 8 ининга и изведе " племето " до триумф с 2:0 против Минесота Туинс в откриващата среща от тройна серия на ст. " Таргет Фийлд " в Минеаполис.

В два старта от началото на закъснелия поради пандемията от ковид сезон Бийбър (W 2-0) към този момент има 27 страйкаута, което е подравнен безспорен връх в Мейджър лийг. Досега само Карл Спунър с Бруклин Доджърс през 1954 година беше записал толкоз страйкаутове в първите си два мача за годината. Предишното върхово достижение в Американската лига пък беше 25 К на иконата Нолан Райън в първите му две качвания на хълма за Калифорния Ейнджълс през 1978 година



" Това е удивителна компания. Забележително е, че въобще съм в едно и също изречение с тях. Определено ще се насладя на момента ", заключи настроението си героят на вечерта.

Срещу страховитото нахлуване на " близнаците " той хвърли 102 топки, 69 от които бяха страйк. Новият ас в ротацията на " индианците " не разреши нито една база за боли и даде единствено 3 шлагера на домакините – единични на №1 в реда Мак Кеплер, №7 Луис Араес и №9 Байрън Бъкстън. Бийбър към момента не е позволил точка този сезон и коефициентът му ERA през 2020 година остава 0,00.



Победата на Кливланд беше подсигурена от риливъра Джеймс Каринчак (S 1), който затвори мача с 6 хвърляния, произвели един страйкаут и два флайаута. За Минесота на възвишението стартира Хосе Бериос (L 0-1), затворил 5 ининга с 3 шлагера и 2 точки. Решаващo се оказа едно негово неверно мятане в 3-тия ининг, превърнато в двоен хоумрън от Франсиско Линдор.

Същевременно втори тим след Маями Марлинс разгласи нови случаи на зараза с COVID-19 и мачовете му бяха отсрочени. Това е последният противник на " марлините " Филаделфия Филис, който заяви за двама инфектирани чиновници – един треньор и един човек от личния състав на ст. " Ситизънс Банк Парк ". След като срещите на " филитата " с Ню Йорк Янкис през последните четири дни бяха спрени като превантивна мярка, в този момент по насила пропада серията от три дуела с Торонто Блу Джейс, планувана за събота (дабълхедър) и неделя.



Минесота Туинс - Кливланд Индиънс 0:2

ст. " Таргет Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
КЛИВЛАНД
0
0
2
0
0
0
0
0
0
2
7
0
МИНЕСОТА
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0 3
1


ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 30 ЮЛИ:


Американска лига

Балтимор Ориолс - Ню Йорк Янкис 6:8
Детройт Тайгърс - Канзас Сити Роялс 3:5
Лос Анджелис Ейнджълс - Сиатъл Маринърс 5:8

Национална лига

Синсинати Редс - Чикаго Къбс отсрочен (дъжд)
Аризона Дайъмъндбекс - Лос Анджелис Доджърс 3:6
Сан Франциско Джайънтс - Сан Диего Падрес 6:12 (10 ининга)

Интерлига

Торонто Блу Джейс - Вашингтон Нешънълс 4:6
Ню Йорк Янкис - Филаделфия Филис отсрочен (COVID-19)
Ню Йорк Метс - Бостън Ред Сокс 2:4
Атланта Брейвс - Тампа Бей Рейс 2:1
Балтимор Ориолс - Маями Марлинс отсрочен (COVID-19)

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР