Писна ни! Наистина ни писна от това да сме без

...
Писна ни! Наистина ни писна от това да сме без
Коментари Харесай

Протестиращите на Брезовско шосе: Писна ни! Нямаме никакви клиенти, а само огромни разходи

„ Писна ни! Наистина ни писна от това да сме без работа, да нямаме клиенти, в същото време да плащаме големи наеми и сметки, а отсреща да не виждаме нищо! ”. Това разясниха пред кореспондент на TrafficNews пловдивчани, излезли да стачкуват поради продължителния ремонт на Брезовско шосе.
Прочетете още
Протестиращите търговци блокираха кръстовището на ул. „ Брезовско шосе “ с бул. „ Северен “ тази заран, като придвижването в региона бе прекратено от 8:00 до 10:00 часа.

Десетки хора се събраха, с цел да изразят недоволството си от обстоятелството, че оборотите им са намалели с към 60%, а краят на тази сага скоро не се вижда. Това е втория митинг в границите на 10 дни, който провеждат пострадалите.

„ Заради това, че пътищата в региона са разкопани, жителите заобикалят да минават от тук. Поради тази причина ние работим на загуба като физически магазин и се надяваме единствено на облагите от онлайн продажбите, само че те не са задоволителни, с цел да покриваме разноските си ”, разяснява Яна Йорданова, която е притежател на магазин, намиращ се в търговиите на Брезовско шосе.



Част от протестиращите, които пътуват с градския превоз също показаха недоволството си от непрестанното променяне на разписанието и маршрутите на автобусните линии, които транспортират жителите, работещи в обектите в региона.

„ Буквално вървим с километри, с цел да стигнем до работа. Няколко пъти променяха маршрутите на линии 15 и 9, а на нас ни правят работа единствено те. Последната спирка, на която стопират е на два километра от работното ми място ”, разяснява чиновник на склад за мебелни артикули.

Румен Лемберов, който е началник на плана в Община Пловдив съобщи, че от Археологическия музей са уверили, че строителните действия ще бъдат възобновени от 1 април 2023 година, като добави, че направеният преди повече от 10 години план не е имал археологично проучване.  

Припомняме, че ремонтът стартира още през 2021 година, като секторът беше затворен до края на 2022 година. Причината за това станаха откритите археологически находки и неналичието на финансови средства, спомагателни пари за компанията реализатор и неспособност за осъществяване на проучвателни действия през зимата.

Работата по обекта няколкократно беше замразявана, а в този момент има удължение на периода за привършване на дейностите. 

След цялостното разкопаване на шосето строителните действия забуксували и забавянето към днешна дата е повече от 350 дни от крайния период на осъществяването. Търговците, чийто бизнес е изправен пред банкрут, събират протестна подписка, а тази заран излязоха и на импровизиран митинг.

Над 500 са засегнатите обекти на търговците, чийто бизнес е изправен пред банкрут.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР