Писмеността и книжовността са ни дали вярата, създали са ни

...
Писмеността и книжовността са ни дали вярата, създали са ни
Коментари Харесай

Писаното слово и книжовността са наши вековни духовни оръжия, казва министърът на образованието

Писмеността и книжовността са ни дали вярата, основали са ни като нация и са ни съхранили през вековете като страна, споделя в одобрение във връзка 24 май министърът на образованието проф. Сашо Пенов.

Без могъществото и мъдростта на Словото няма нито свят, нито светлина, нито обещаващо бъдеще, споделя просветителният министър и показва, че писаното слово и книжовността са наши вековни духовни оръжия, чиято мощност сме длъжни да пренесем през тестванията на времето.

Днес ние помним заветите на светите братя и на техните възпитаници, дочуваме патоса на гневния отец Паисий, четем заклинателните слова на патриарха Вазов. Продължаваме да живеем с вярата, че знанието и науката са мощ и светлина, вяра и заричане за групова зрялост, сподели министърът на образованието.

Светлият празник на словото и духовността е съдбовнозначим през днешния ден, когато разделянето, ненавистта и експанзията към момента са надвиснали като мрачна сянка над света. Тази сянка още един път ни предизвестява какъв брой е значимо да помним, че езикът е дом на нашето съществуване, а ние сме призваните му пазители, показва проф. Пенов.

По думите му от зората на модерните времена насам знанието е разпознато като идея и приоритет на просветените нации.

Етикети: 24 майсащо пенов
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР