Пишман политикът Кирил Петков, по случайност влязъл в българската политика

...
Пишман политикът Кирил Петков, по случайност влязъл в българската политика
Коментари Харесай

Истерия в Narod.bg: Кирил Петков побеснял на преговорите с ГЕРБ, чупил шишета и чаши

Пишман политикът Кирил Петков, по случайност влезнал в българската политика и напълно неслучайно отправил се към изхода ѝ, е изпаднал в нервност на договарянията с ГЕРБ за държавно управление, дочу  Narod.bg.

Просто Киро буен от обстоятелството, че преговорният екип на ГЕРБ – Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян,  упорства за равно разделение на властта при ротацията и почнал да чупи чаши и шишета по масата – повече може да видите във видеото след 21-ата минута ТУК.

Новината заяви самичък водачът Бойко Борисов на конференцията, приключила преди минути, на която изясни какво следва да се случи оттук нататък.

„ Ако желаеме да имаме държавно управление, би трябвало да изработим подобен преговорен екип, с цел да може да се доближи до държавно управление ”, разяснява на изключителния брифинг водачът на ГЕРБ-СДС. По думите му, дадените от през вчерашния ден заявления за отвод са „ в нарушаване на сделката ни, че тези кабинети ще работят в ротация “, уточни Борисов.

„ Аз не мога като тях да зачерта тези 9 месеца, аз не мога да си разреша прилагателни “, акцентира той, като добави: „ Много е мъчно към този момент да накарам партията да се върне обратно. Този преговорен екип беше формиран, с цел да се случат нещата, а не да ги неодобряват. Затова ние през вчерашния ден направихме същото, което те направиха преди една седмица “.

Бойко Борисов съобщи, че са отдръпнали точката за гласоподаване на кабинета в Народното събрание.

Очаквам опрощение за епитетите и обидите, както и за това, че не съм нарушила Конституцията, настоя Мария Габриел – претендент за министър-председател.

„ За 9 месеца не съм разрешила сходно нещо, не съм нарушила Конституцията, указът е публикуван за назначение на министър-председател. Всички министри, въпреки и в оставка, са поели ангажимент за 18 месеца. Това е тяхно право, да си подадат отказ, само че имам вяра всички разбираме, че в сходен миг това може да бъда изтълкувано по неверен метод.

България има потребност от държавно управление, от непоклатимост, от държавно управление на споделената отговорност и в него двамата сътрудници да бъдат равнопоставени… Аз считам, че в този момент е момента да продължим да демонстрираме своята отговорност пред България “, уточни Габриел.

„ След тези тежки думи и всичко направено няма по какъв начин да стане по този начин елементарно. Това, което може да ни върне на масата, е едно огромно опрощение. Ако не получим опрощение, с който желаят да гласоподават “, добави Бойко Борисов.

Искаме да има държавно управление, въпросът е по какъв начин да вземем завоя след изказаното и от двете страни. ПП-ДБ незабавно да се извиняват и на ГЕРБ, само че на първо място на Мария Габриел, добави Бойко Борисов.

https://narod.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР