Пиша тази статия в началото на декември, когато празниците са

...
Пиша тази статия в началото на декември, когато празниците са
Коментари Харесай

Защо губиш форма по празниците

Пиша тази публикация при започване на декември, когато празниците са на прага ни…

Te са нещо отлично, само че са свързани с толкоз доста затруднения, що се отнася до спазването на режим и стратегия, че доста хора просто теглят чертата, зарязват всичко и си казват „ От януари стартирам на чисто… “. А този миг от време на време въобще не идва.

Има добра вест обаче. Не е нужно да се отказваш от удоволствията и вкусотиите по празниците изцяло, само че не е нужно и напълно да зарязваш постигнатото досега, оставяйки режима и програмата си на назад във времето.

В тази публикация ще споделя с теб 8 от най-честите извинения за нарушение на режима по време на празниците, които съм чувал, както и техните елементарни, само че доста ефикасни решения, с чиято помощта да запазиш контрола в свои ръце!

1. „ Изкушенията са на всички места и не мога да избягам от тях “

Така е, изкушенията ни обкръжават от всички страни, само че това не е особено единствено по празниците. Замисли се – в модерния свят ти си обграден от тях непрекъснато, в случай че не живееш в барака в гората, без ток и интернет. През декември не е по-различно. Със спазването на режим и преследването на избрана цел ти би трябвало да съумееш да изградиш и мощни физически, прочувствени и обществени тактики, които да използваш като щит против изкушенията, с цел да можеш да се съсредоточиш върху значимите неща. В идващите точки от тази публикация ще намериш доста такива тактики, тъй че в този момент е добър миг да започнеш!

2. „ Не мога да устоя на празничните ястия, които хапваме единствено един път в годината “

Изненада! Не е и нужно! Разбира се, че можеш да си позволиш парче от вкусната торта на баба, или пък сочна сърма с фасул. Защо да ги избягваш изцяло и да се изтезаваш, когато можеш просто да си позволиш умерено количество, съобразено с калорийния ти банкет за деня, което няма да те изкара от релси и да провокира застой.

Е, окей, през днешния ден си хапнал парче торта… не е проблем. След ден-два ще хапнеш второ - още веднъж не е проблем. Разбира се, че е отклоняване от режима, само че не е съдбовно и няма да загубиш постигнатото досега. Най-много да позабавиш краткотрайно темпото. Просто внимавай с количествата и следи калориите! Особено в случай че отслабваш.

3. „ По празниците съм от празненство на празненство, храната и алкохолът са проблем “

Отново – не е нужно да се заключиш у дома. Излез на един-два купона, позабавлявай се с другари. Но не е нужно безусловно да присъстваш на всяко едно събиране, във всяка една дискотека и всеки един ресторант по време на празниците. А когато знаеш, че ще си на празненство – хапни авансово нещо здравословно у дома. Така ще си утолен и рискът да прибегнеш до неконтролирано преяждане с нездравословна храна е по-малък. Ако пиеш – ограничи се до чаша или две и избягвай коктейлите, защото с изключение на алкохола, в тях се съдържат и доста мазнини и захари. Дори и с чистия алкохол трябва да подходиш деликатно, защото хем е калоричен, хем обостря апетита. С алкохола постоянно вървят и ядки. Те са превъзходен източник на полезни мазнини, само че са и ужасно калорична храна, с която също доста би трябвало да внимаваш.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР