Писателят Христо Славов представи второто издание на книгата си Преди

...
Писателят Христо Славов представи второто издание на книгата си Преди
Коментари Харесай

Писателят Христо Славов представи книгата си „Преди сътворението” в Разград

Писателят Христо Славов показа второто издание на книгата си „ Преди сътворението ” в Регионална библиотека „ Проф. Боян Пенев ” в Разград довечера.

Сред феновете на творчеството му бяха ръководителят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев и заместник-кметът Добрин Добрев. Всеки от гостите на събитието бе посрещнат с подарък – показания разказ, а след диалога с създателя имаше опция да получи и подпис.

Христо Славов е създател на четири книги, родом е от Русе, приключил е „ Българска лингвистика ”, работил е като публицист и фоторепортер, а сега има строителен бизнес. Носител е на Националната литературна премия за прозаичност „ Георги Караславов 2020 ”, съставител на „ Златен ключ на класическата българска художествена литература, IX-XX век ” в 10 тома.

В биографичен проект пред феновете му в Разград го показа шефът на Република България ”Проф. Боян Пенев ” Димитър Петров, а размишления и разбори за творчеството му споделиха ръководителят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и издателят Иван Гранитски.

Кратък филм също показа книгата, в която се прави прилика сред човешкия живот и пътят на камъните. Авторът описа, че е писал книгата, когато е бил на 35 години и фактически романът е биографичен. Освен в България книгата е издадена в още 5 европейски страни, следва премиера в Канада и в Съединени американски щати.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР