Писателството не е фриволно занимание, а оказва се, че дори

...
Писателството не е фриволно занимание, а оказва се, че дори
Коментари Харесай

Просто си седя пред пишещата машина и тихичко псувам… ♥ Творческите мъки на известните писатели

Писателството не е фриволно занятие, а става известно, че даже и най-знаменитите създатели, са били изпълнени със подозрения по отношение на опциите и гения си.

За писането – откровенията на обичаните ни създатели. 

Не мога да пиша – отивам да окосявам. 

§

Това наподобява на самоизмъчване. Защо се впуснах в това каторжно писателско дело!? Не разбирам! Можех, също като татко си, да се захвана със селскостопански машини, всякакви там мотики и веялки…
Исак БАБЕЛ

§

Когато пиша, се усещам като безрък и безног човек с молив в устата си.

§

Стихове да пиша не мога – даже е смешно да мисля за тях. Ненавиждам своето декадентство… единствено като напиша декадентските стихове (а други аз не мога) – и към този момент съм излъгал. В главата ми се роят нелепости и гадости.

§

Не зная какво да напиша след деепричастие, нямам никакво съмнение, въпреки да съм книжовник. 

§

Нямам какво да пиша… Успокоява се само мисълта за хората, които страдат по-силно от мен. 

§

Просто си седнал съм пред пишещата машина и тихичко псувам…
П. Г. УДХАУС

§

Две месеца се мъчих над описа за списанието, въпреки авансово да знаех, че като свърша, ще го хвърля в кошчето. Че там ще изгори по-скоро тоя дом с всичките ми ръкописи, а най-добре – и с мен самият.

§

Никаква комбинация нямам в главата си. Започнах едната глава със следните (толкова нови) думи – „ В един прелестен ден ” – след това махнах „ прелестен ”, след това махнах „ един ”, след това махнах всичко и с огромни букви написах „ МАМКА МУ! ” и по този начин завърших. 

§

Има моменти, когато си мисля, че най-добре би било да не напиша нито ред повече, а да пребивавам както положителните и почтени хора, удовлетворени от елементарния си живот, да спечелвам насъщния си самун и смирено да посрещна гибелта си, без да си бутам главата над нищо. 

§

Винаги се вълнувам, когато се качвам горе с бутилката в ръка. Там аз сядам пред пишещата машина и седнал съм 15 минути. Качвам се горе не с цел да пиша, а тъй като там е пишещата ми машина. И в случай че тя не почне да печата, то аз разбирам, че е допустимо през днешния ден и аз да пропусна…

Източник:
Снимки: Teos, Kids Britannica

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР