Писането на заявки е един от най-важните аспекти при широкото

...
Писането на заявки е един от най-важните аспекти при широкото
Коментари Харесай

Когато изкуственият интелект задава и въпросите към себе си


Писането на поръчки е един от най-важните аспекти при необятното внедряване на генеративния изкуствен интелект (снимка: CC0 Public Domain)

Миналата година една от известните нови специалности в региона на изкуствения разсъдък стана позицията на инженер, който написа поръчки към AI модели. Сега стартъпът Anthropic реши да автоматизира тази задача, като я повери на самия AI.

Големите езикови модели в доста случаи дават съответни отговори даже на непрофесионални потребителски запитвания, само че от време на време даже дребна смяна във формулировката може доста да усъвършенства качеството на отговорите . Обикновено това изисква от потребителите сами да преминат през разнообразни формулировки или да прибегнат до услугите на инженер.

Но в този момент една нова функционалност, препоръчана от Anthropic, може да опрости задачата. Контролният панел Anthropic Console, предопределен за създаване на приложения на трети страни, основани на AI модела Claude, към този момент има нов раздел Evaluate, обвързван с вградения генератор на поръчки.

Този генератор приема като вход малко изложение на поръчката и генерира доста по-дълъг и по-конкретен отговор въз основа на нея. Новият инструмент надали ще остави инженерите без работа, само че може да им спести време и да помогне на елементарните консуматори.

В секцията Evaluate разработчиците от така наречен трети страни могат да тестват какъв брой ефикасни са генерираните от техните приложения оферти в разнообразни сюжети. Могат, да вземем за пример, да заредят годен образец в пакет от проби или да помолят Cloud самичък да генерира такива тестови поръчки, с цел да сравнят успеваемостта им и да оценят отговорите по канара от пет.

В образеца, даден от Anthropic, разработчикът открива, че приложението му дава прекомерно къси отговори в няколко тестови случая – един от редовете в поръчката му оказва помощ да ги направи по-дълги, след което тази скица е приложена към всички тестови случаи.

По-рано съоснователят и основен изпълнителен шеф на Anthropic Дарио Амодей акцентира, че писането на поръчки е един от най-важните аспекти при необятното внедряване на генеративния изкуствен интелект.

„ Изглежда просто, само че за 30 минути инженер по търсенето постоянно може да накара обещано приложение да работи, в случай че преди този момент не е работило ”, споделя Амодей по отношение на новата функционалност на AI модела Claud.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР