Собственикът на Tesla, SpaceX, социалната мрежа X и други компании

...
Собственикът на Tesla, SpaceX, социалната мрежа X и други компании
Коментари Харесай

Мъск пуска роботаксита Tesla без шофьори, събитието насрочено за 10.10

Собственикът на Tesla, SpaceX, обществената мрежа X и други компании Илон Мъск разгласява тийзър на идното събитие, което ще се организира на 10 октомври в Лос Анджелис.

Слоганът на събитието е фразата We, Robot, която евентуално служи като отпратка към кино лентата I, Robot с присъединяване на Уил Смит. Мъск увери, че събитието ще " влезе в учебниците по история “.

Според информация, изтекла импровизирано, американска компания за електрически транспортни средства е подготвена да показа особено основано роботакси, което ще транспортира хора без потребност от водачи. Очаква се на събитието Tesla да организира проява на най-новите си хуманоидни роботи Optimus.

Милиардерът твърди, че услугите на новото такси без водач ще бъдат толкоз евтини, колкото пътуването с рейс. Нещо повече, последното, съгласно Мъск, въобще " няма да е належащо ", когато Tesla " разгърне неконтролируемо изцяло самостоятелно шофиране ".

За да ревизира това изказване, " Electrek " взе карта за градски превоз в Ню Йорк, която покрива както локалните рейсове, по този начин и метрото. Струва $132 на месец. Според някои данни междинното на ден директно пътешестване в града е 13 благи (почти 21 километра). Това е 0,34 $ на миля или 0,15 $ на километър.

Източници: Агенция " Фокус ", bgonair.bg

Elon Musk promised “robotaxi ” by 2020. Here’s where it’s at.
— Taylor Ogan (@TaylorOgan)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР