Пирогов не приема констатациите на НЗОК за фалшиви хоспитализации и

...
Пирогов не приема констатациите на НЗОК за фалшиви хоспитализации и
Коментари Харесай

Пирогов с възражение по проверката на НЗОК

" Пирогов " не приема констатациите на НЗОК за подправени хоспитализации и други нарушавания при отчитането на активност и ще направи възражения по тях, оповестиха от лечебното заведение.

Вчера касата удостовери, че при инспекция е открила редица нарушавания в института, заради което желае да й бъдат възобновени над 1 млн. лева
 НЗОК: Пирогов би трябвало да върне повече от 1 млн. лева НЗОК: " Пирогов " би трябвало да върне повече от 1 млн. лева
Приключилата инспекция в „ Пирогов ” откри, че лечебното заведения би трябвало да върне на Националната здравно осигурителна кас...

Спешният институт през цялото време отхвърля изказванията, че е получил два пъти пари за едни и същи пациенти, които един път са лекувани за коронавирусна зараза, а месец по-късно изненадващо влизат в болничното заведение за лекуване по други пътеки, основно чернодробна цироза и хронична бъбречна непълнота. Преди месец служебният екип на Министерство на здравеопазването разгласи, че се ревизират към 900 хоспитализации и изключи вероятността фактически да става дума за затруднения след прекарана зараза, защото случаите са прекалено много.

" Пирогов " бе третата огромна болница в София, в която се подават сигнали за нарушавания. Фалшиви хоспитализации бяха открити и в болница " Лозенец ", въпреки че там по-големият скандал е с противозаконните трансплантации. В " Александровска " пък бяха открити прекомерно огромни загуби в последните години, когато началник на болничното заведение е някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР