Пирати са нападнали гръцки петролен танкер край бреговете на Того

...
Пирати са нападнали гръцки петролен танкер край бреговете на Того
Коментари Харесай

Пирати отвлякоха четирима души от екипажа на гръцки петролен танкер

Пирати са нападнали гръцки петролен танкер край крайбрежията на Того рано тази заран и са избягали, като са отвлекли четирима души от екипажа, заяви военноморският флот на Того, два дни след сходно нахлуване край Бенин, съобщи Ройтерс.

Двама от отвлечените членове на екипажа са филипинци, един е грък и един е грузинец, се показва в известието на военноморския флот на Того.

При нападението е бил ранен с огнестрелно оръжие един охранител.

На 4 ноември, понеделник, към 03.00 часа танкерът " Елка Аристотел " бе атакуван на към 18 километра /11 морски мили/ от пристанище Ломе от въоръжени лица, се споделя в известието, оповестява Българска телеграфна агенция.

Гвинейският залив в Западна Африка крие висок риск от отвличания и въоръжени грабежи на пирати, съгласно Международното морско бюро.

Въоръжени охранители са били на борда на гръцкия танкер и са се пробвали да отхвърлен нападателите, само че един от охранителите е бил ранен, се показва в известието на военноморския флот на Того.

По случая е почнало следствие.

Деветима филипински моряци от екипажа на норвежки товарен транспортен съд бяха отвлечени от пирати край Бенин в събота. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР