Пирамидата на скандалната бизнес дама Ружа Игнатова пуска корени в

...
Пирамидата на скандалната бизнес дама Ружа Игнатова пуска корени в
Коментари Харесай

Пирамидата на Ружа Игнатова кацна в Пловдив

Пирамидата на скандалната бизнес дама Ружа Игнатова пуска корени в Пловдив. През уикенда градът беше хазаин на конгрес, обвързван с известната криптовалута OneCoin. Виртуалната валута е основана от Игнатова, търсена от спецслужбите в Съединени американски щати. Тя е разследвана зад океана за основаване на финансова пирамида, посредством която е присвоила близо 3 милиарда $. Във видео, оповестено в уеб страницата за проверяваща публицистика „ Биволъ”, се виждат фрагменти от събитието „ Възходът на една екосистема ", което е траяло от петък до неделя в пловдивски хотел.

Проверка на " Марица " удостовери информацията. Организатор на събитието се оказва румънската компанията Fantastic Global Team, дружно с записаната в Белиз и след това преместена в Люксембург компания OneLife, която е обвързвана с Ружа Игнатова. От българска страна присъединяване в конференцията са взели няколко лица, свързани с Игнатова през годините. Най-известният измежду тях е Димитър Маринчев, който от 2016 година е един от главните сътрудници на скандалната бизнес дама у нас.

Според източници на " Марица " събитието е било ориентирано главно към задграничната публика. Лекторите са били най-вече от Румъния и Англия. Целта е била да се промотира нова онлайн платформа, която интегрира всички услуги и планове на OneLife. Друга услуга, която е била промотирана, е уеб сайтът за търговия Dealshaker, която употребява само цифрова валута OneCoin.

Проверка на " Марица " сподели пък, че общоприетият билет за двудневното събитие е коствал 500 лв., а премиум билет​ът - цели 900 лв. (без наложителната нощувка в авансово определения хотел). ВИП билет за двама души пък е стигнал внушителните 3500 лв., като в тази алтернатива към този момент са включени и две нощувки. Вътрешни източници на медията описаха, че събитието е било насочено за сътрудници, които се занимават с привличането на нови вложители към схемите на Игнатова.

Коя е Ружа Игнатова

Медии и анализатори в Съединени американски щати и Западна Европа към този момент дефинираха и новите инициативи на Игнатова и обвързваните с нея лица като опит да бъдат подведени потребителите.

Игнатова основава OneCoin през 2014 година. Само за две години тя се трансформира в мултимилионер и купува ресторант " Крим " в София, емблематичната къща на някогашния кмет на столицата Димитър Моллов на пл. “Народно събрание”, както и постройката, в която е офисът на OneCoin у нас на пл. “Славейков”. Придобитите за по-малко от година парцели на Ружа Игнатова се правят оценка на над 16 млн. лева

През 2016 година обаче управляващите в Съединени американски щати се произнасят, че валутата OneCoin, основана от Игнатова, е подвеждала вложителите, обещавайки им огромни облаги при невисок риск, само че де факто е прилагала понци скица, известна още като пирамида. По този метод са препрани към 1,2 милиарда $ в най-малко 21 страни, демонстрират формалните данни на американското следствие.

Разследването

За 2 години (от последното тримесечие на 2014-а до септември 2016 г.) компанията на Игнатови е осъществила облага от 2,23 милиарда евро (2,51 милиарда долара), откри следствието. Според американската прокуратура OneCoin към момента действа, като над 3 милиона вложители са вложили средства в криптовалутата. Американската прокуратура твърди още, че OneCoin няма действителна стойност, не предлага на вложителите метод да проследят вложените пари и с нея на процедура не може да се купи нищо.

Зад океана Игнатова е с обвинявания за заграбване, присъединяване в проведена група за заграбване, машинация с скъпи бумаги, пране на пари и съучастничество в машинация с скъпи бумаги. Минималната присъда, която би могла да получи в Съединени американски щати по тези обвинявания, е 20 години затвор. От 2017 година Игнатова се укрива, а фирмите, свързани с нея, в това число и организиралата през уикенда събитие в Пловдив OneLife, см​енят собствеността и се ориентират към работа в страни като България, Румъния, Армения, Тайланд, Украйна, Молдова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР