Пионерът в областта на изкуствения интелект Джефри Хинтън изненада мнозина

...
Пионерът в областта на изкуствения интелект Джефри Хинтън изненада мнозина
Коментари Харесай

Защо “кръстникът на AI напусна Google

Пионерът в региона на изкуствения разсъдък Джефри Хинтън изненада мнозина в понеделник, когато разкри, че ще напусне работата си в Гугъл, където през последното десетилетие работи по планове за изкуствен интелект.
 Италия, OpenAI, ChatGPT и за какво европейската страна забрани чатбота
Защо Италия забрани ChatGPT

Докъде ще се стигне

Хинтън постоянно е именуван „ кръстникът на AI “ поради своята новаторска работа, която е в основата на доста от днешните AI системи. 

75-годишният британец сподели пред New York Times, че има съществени терзания по отношение на скоростта, с която се развиват ChatGPT, Bard и сходни на тях логаритми, която скорост е за сметка на сигурността на потребителите.
 Снимка 616489

Хинтън е толкоз обезпокоен, че даже сподели, че част от него съжалява за предишните си старания в региона на AI, оповестява Times.

Както се показва в отчета, генеративните AI принадлежности към този момент се движат към подмяна на човешки служащи и технологията може да се употребява и за основаване и разпространяване на дезинформация.

Всъщност едно от терзанията на Хинтън е, че интернет, чиито данни се употребяват за образование на генеративни AI принадлежности, ще бъде наводнен с погрешна информация, която може да накара чатботове като ChatGPT и Bard да бълват безкрайни лъжи. 
 Снимка 616491

Тъй като фирмите, които стоят зад технологията, пускат своите основани на AI принадлежности за публично прилагане, без да познават изцяло капацитета им, Хинтън се притеснява, че е „ мъчно да се види по какъв начин може да се попречи на злонамерени консуматори да го употребяват за неприятни неща “.

Хинтън сподели, че регулирането на технологията ще бъде мъчно, защото фирмите и държавните управления могат да работят по технологията съвсем скрито.

Експертът по AI сподели в туит в понеделник, че е решил да напусне Гугъл, с цел да може да „ приказва за заплахите от AI, без да обмисля по какъв начин това се отразява на Гугъл “, което допуска, че ще чуваме доста повече от него, до момента в който технологията продължава да развиват се.

In the NYT today, Cade Metz implies that I left Гугъл so that I could criticize Гугъл. Actually, I left so that I could talk about the dangers of AI without considering how this impacts Гугъл. Гугъл has acted very responsibly.
— Geoffrey Hinton (@geoffreyhinton)
Изразявайки още по-голяма угриженост предишния месец, когато го попитаха в изявление за CBS за вероятността ИИ да „ унищожи човечеството “, Хинтън сподели,  че това не е немислимо.

Хинтън не е единственият специалист, който показва угриженост по отношение на новата вълна от AI технология, която завладя света.
 ChatGPT-4, Future of Life Institute и отвореното писмо, което приканва за неотложно прекъсване на създаването на по-мощен изкуствен интелект
Кой и за какво желае да " паузира " развиването на изкуствен интелект

Според някои към този момент е прекомерно късно

Може би изненадващо, шефът на OpenAI, Сам Алтман, неотдавна призна, че е „ малко изплашен “ от евентуалните резултати на AI технологията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР