Пионерът в електронната музика Жан-Мишел Жар и легендарният китарист на

...
Пионерът в електронната музика Жан-Мишел Жар и легендарният китарист на
Коментари Харесай

Какво събра Брайън Мей и Жан-Мишел Жар на една сцена

Пионерът в електронната музика Жан-Мишел Жар и именитият китарист на Queen Брайън Мей застанаха дружно зад зрелищно шоу в столицата на Словакия - Братислава.

С концерта „ The Bridge from the Future ”(Мост от бъдещето) именитите реализатори откриха фестивала Starмus, който събира музиката и науката на едно място. Тази година събитието се организира в Словакия.

В продължение на пет дни в Братислава студенти и други посетители на лекциите се срещат с нобелови лауреати, учени и музиканти.

Мей и Жан-Мишел Жар са другари от години, само че за първи път работят дружно в музикален план, като китаристът този път не е във водещата роля. Самият той споделя, че общият план е бил огромно предизвикателство.

Бъдещето на планетата е основната тематика на тазгодишното издание на Starmus, което се организира до 17 май. Според програмата на събитието по време на конференциите и дебатите се преглеждат тематики като околната среда, изкуствения разсъдък, киберсигурността и космоса.

Starmus се организира на разнообразни места по света и събира на едно място някои от най-блестящите мозъци на науката с паметни музиканти.

В програмата тази година е включена и бандата Offspring, чиято музика съчетава пънк и рок звучене.

В рамките на Starmus се връчва и орден в памет на учения Стивън Хокинг, където се награждават личноси с извънреден принос за напредъка на науката и разбирането за Вселената.

Китаристът на Queen Брайън Мей, който е астрофизик по обучение, е един от създателите на фестивала.

Той е измежду създателите на книгата " Bang! - The Complete History of the Universe ". Съавтори на труда за Големия гърмеж и сътворението на Вселената са Патрик Мур и Крис Линтът.

Книгата е преведена на български и издадена под заглавие " Взривът! Пълна история на Вселената ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР