Пионерът и доставчикът на най-голямата в света гама от буферни

...
Пионерът и доставчикът на най-голямата в света гама от буферни
Коментари Харесай

Този ETF гарантира на инвеститорите нулеви загуби

Пионерът и доставчикът на най-голямата в света гама от буферни борсово търгувани фондове (ETF), или ETF-и с дефиниран резултат, пусна нов артикул, който може да обезпечи на вложителите 100% отбрана против загуби на фондовия пазар, както и евентуални облаги с таван за интервал от две години.

Innovator Equity Defined Protection ETF (TJUL), " първият по рода си " фонд, има за цел да предложи на вложителите възходящата възвръщаемост на SPDR S&P 500 ETF Trust до 16,62% таван, и цялостен буфер против неговия спад за двугодишен интервал, съгласно изказване на компанията във вторник.
 Ръстът още веднъж е на мода. Няколко ETF-а за пазарна експозиция и диверсификация
Ръстът още веднъж е на мода. Няколко ETF-а за пазарна експозиция и диверсификация

Тази година имаше голямо възобновление на огромните мегатехнологични акции

" Видяхме, че клиентите държат прекалено много пари и повода за това е, че се опасяват да навлязат на пазара или не могат да понесат краткосрочното асимилиране и краткосрочната волатилност, която идва дружно с финансовото вложение ", сподели Тим Урбанович, началник на изследователската и капиталова тактика в Innovator ETFs. " Това, което искахме да създадем, е в действителност да предоставим метод на вложителите да получат пари отвън линията, да влязат на пазара и да знаят, че имате 100% отбрана от отрицателната страна. "

Стратезите в Innovator ETFs виждат възходящо количество парични средства, които се реалокират в свързани с пазара CD-та, пари в брой, банкови депозити и закрепени индексирани държавни скъпи бумаги, когато вложителите са изправени пред несигурни пазарни условия на фона на лепкава инфлация и покачвания на лихвените проценти от Федералния запас.
 Няколко ексцентрични знаци за прогнозиране на криза
Няколко ексцентрични знаци за прогнозиране на криза

Колко по-добре би било да знаем къде отиваме, а не къде сме били...

Това значи, че има огромно търсене на буферни ETF-и като TJUL, които имат " капацитет за възвръщаемост доста по-висок с тази тактика, в сравнение с всяка друга алтернатива ", сподели Урбанович пред MarketWatch в телефонно изявление в четвъртък.

Междувременно, за разлика от закрепените индексирани анюитети и обвързваните с пазара CD-та, се чака TJUL да даде на вложителите преференциално данъчно отнасяне. Той не носи банков кредитен риск, защото фондът не е подсилен от вярата и заема на емитираща институция и не изисква минимална инвестиция.
 Ще забележим ли августовски срив за пазарите?
Ще забележим ли августовски срив за пазарите?

Както е споделил Уорън Бъфет - " Страхувай се, когато другите си алчни! "

" Виждаме много огромно данъчно преимущество за тактиката във връзка с парите в брой, сходни на пари принадлежности и съкровищни бонове, където тези тактики изплащат рента, която ще бъде обложена с налог върху елементарния приход ", сподели Урбанович. " С тази тактика няма разпределения, които се правят, тъй че тя в действителност разрешава на клиентите повече надзор върху това по кое време заплаща налози, стига да държат ETF-а за една година, тази облага ще се полза с налог върху дълготрайна ставка на финансовата облага. "

Буферните ETF-и се появиха преди години като изключителни варианти за вложители, които желаят да ръководят неустойчивостта на пазара. Въпреки това, те станаха изключително известни през тази година и се появи по-нататъшен напредък, откакто BlackRock, най-големият управител на активи в света, неотдавна дебютира с първите си два буферни фонда, iShares Large Cap Moderate Buffer ETF и iShares Large Cap Deep Buffer ETF.
 Съветите на великите вложители
Съветите на великите вложители

Какво поучават Бъфет, Джордж Сорос, Стенли Дръкенмилър и други?

Чарлз Шампан, началник на тактиката за ETF-и в Allianz Investment Management, сподели, че фондовите мениджъри на буферни ETF нормално употребяват тактика, основана на варианти. " Начинът, по който го вършим, е, че купуваме прът надълбоко в парите, тъй че това ни дава дълга експозиция към акции. И по-късно наслагваме пут-спред върху това, което основава този буфер надолу, и по-късно продаваме прът, което по-късно дефинира тази горна граница на облага. "

Инвеститорите ще обмислят закупуване на прът варианти, в случай че са оптимисти за вероятностите на главните акции. С други думи, в случай че пазарът се повиши, те ще купуват акциите в бъдеще на днешните цени. Когато продават прът алтернатива, те продават правото за закупуване на съществени акции на избрана цена преди избрана дата. Ако цената остане същата или спадне, вложителите ще запазят наградата като облага. Бичият пут спред се употребява, когато търговецът на варианти счита, че цената на главната скъпа книга ще се увеличи преди приключването на пут вариантите.

Като относително по-нов управител на активи в пространството на буферните ETF-и, стратезите в Allianz Investment Management (AllianzIM) означиха огромен растеж в своя ETF бизнес с дефинирани резултати предходната година, когато и фондовият, и пазарът на закрепени приходи се сринаха.

Те започнаха 2022 година с над 342 милиона $ активи под ръководство и приключиха годината на към 800 милиона $. Въпреки това вложителите започнаха да се насочват към буферни ETF през 2023 година заради липса на увереност за пазарите, което докара пакета на компанията до почти 1,3 милиарда $ към 14 юли, съгласно данни на AllianzIM, споделени с MarketWatch.

Например, AllianzIM U.S. Large Cap Buffer 20 January ETF, който е предопределен да обезпечи низходящ буфер от 20% против пазарни спадове за интервал от 12 месеца, се е повишил с 10% до момента тази година, спрямо 18,2% облага в SPDR S&P 500 ETF Trust, съгласно данни на FactSet.

Въпреки това, този известен вид ETF може да не е подобаващ за вложители, които имат " висока приемливост към риска " или не вземат поради негативните резултати от своите финансови позиции, предизвести Шампан.

" Тези артикули не са предопределени за вложители, които търсят алфа генериране за своето портфолио или са в действителност настроени нагоре с кратковременен взор върху пазарите. Те са предопределени повече за вложители, които желаят да играят на пазарите на акции, само че не желаят да поемат всички опасности, свързани с това ", сподели той пред MarketWatch по телефона в четвъртък.

Междувременно, някои склонни към риск вложители биха предпочели да държат съкровищни бонове, които към момента са едно от най-сигурните места за запазване на спестяванията им и печелене на рента в кратковременен проект, защото лихвеният % по 3-месечните съкровищни бонове стои на 5,40%, до момента в който 2-годишните съкровищни бонове носят 4,85% след постигане на равнище, невиждано от 16 години по-рано тази година, съгласно данните на FactSet.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР