Пилотите от този тип Private pilot license, с какъвто е

...
Пилотите от този тип Private pilot license, с какъвто е
Коментари Харесай

У нас летят 35 самолета Чесна

Пилотите от този вид Private pilot license, с какъвто е летял и разрушилият се над Северна Македония водач, са 276 броя.

35 са самолетите с марката "Чесна ", демонстрира инспекция, направена от Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация " (ГВА).

Има специфични процедури за летателна техническа валидност, която се ревизира годишно, изясни на брифинг в транспортното министерство шефът на ГВА Станимир Лешев.

Няма информация кой е притежателят на частния аероплан. Самолетът е бил регистриран в Германия.

Лешев уточни, че чакат немските си сътрудници за подпомагане за инспекция на летателната дарба, дали машината е била изправна, сподели Лешев по повод летателната машина, записана в Германия.

От ГВА имат контакт с немските си сътрудници по случая.

Модификацията на разрушилия се аероплан е с 6 броя седалки, леко въздухоплавателно мощно средство, с херметически затворена кабина, което може да се издига на височина до 7 000 метра, като излетната му маса е 1,8 тона.

Решението по отношение на метеорологичните условия се взима от водача, а тук става въпрос за професионални водачи, които могат да подхващат персонално хвърчене, увери шефът на ГВА.

Към момента няма информация по отношение на следствието на македонските управляващи на разрушилия се аероплан в западната ни съседка.

За да не се спекулира с информация, Лешев прикани да се изчака формалното мнение на проверяващите органи по отношение на самоличността на жертвите.

Препоръки все още е прекомерно рано да се насочат. Нека бъдем по-внимателни и да се съобразяваме с ситуацията, прикани Лешев.

Той отхвърли да разяснява вероятните аргументи за самолетната злополука.

Припомняме, през вчерашния ден следобяд аероплан с четиричленно българско семейство се разруши в труднодостъпна околност в планината Якобица в Северна Македония. По непотвърдена информация жертвите са 49-годишен мъж, неговата брачна половинка и двете им деца - на 14 и 18 години.

Мъжът е бил предприемач, който се е занимавал с непорочност, сметоизвозване и разделно изхвърляне на боклуци, а жена му е работела като юрист. Загиналият е имал лиценз за пилотиране, като евентуално той е бил публикуван от българските управляващи.

Първият сигнал за случая бил получен на летището в Скопие. Пилотът докладвал за извънредно мощна турбуленция и ниска облачност. Малко по-късно обаче сигналът се изгубил.

На съвещанието на Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов съобщи, че още от нощес страната ни е имала подготвеност да изпрати хеликоптер, който да се включи в избавителната интервенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР