Пилотите на Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с

...
Пилотите на Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с
Коментари Харесай

Шампионите Ангелов и Гаджев отпразнуваха успешния изминал сезон

Пилотите на „ Мегапорт Рейсинг “ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Rally 2 Evo отпразнуваха втората купа в Европейския рали трофей зона Балкани, както и наградите в националните рали и рали-спринт шампионати. Тандемът получи изпратените от FIA купи за трофея на специфична гала в базата на „ Мегапорт “ във Велико Търново в наличието на Даниел Панов, кмет на остарялата столица, и Калоян Станчев, основен секретар на Автомобилната федерация на България (АФБ). По време на събитието стана ясно, че Община Велико Търново би приветствала и подкрепила финансово провеждането на рали „ България “ към града.

През 2021 Мирослав Ангелов завоюва четвърта шампионска купа на рали у нас и трета в рали-спринта. Амбицията на екипажа е да пази наградите в двете категории, както и в балканския трофей с няколко участия в чужбина. Програмата за 2022 ще бъде оповестена след публикуването на формалния календар за дисциплините.

„ Доволни сме доста от представянето ми през предходната година и гледаме решително към 2022. Ще се борим още веднъж за Балканския рали трофей, евентуално сезонът ни ще започва в Румъния или Турция. Най-накрая у нас към този момент има 4 автомобила от клас R5. Както казахме преди 4 години, задачата ни с покупката на Skoda Fabia R5 бе точно да зададем звук и след нас други да се включат с този клас автомобил, с цел да има по-голяма конкуренция и да вдигнем равнището на рали спорта.
Надявам се обстановката с календара да се обясни оптимално бързо, с цел да можем да създадем своя за сезона. След това събитие и два сполучливи сезона автомобилът ни отива на проверка в Skoda Motorsport. Ще се ревизира моторът и останалите възли. През 2021 спечелихме в рали „ България “ и рали „ Сърбия “, двете ни най-големи и тежки надпревари в календара. В Сливен имахме първия механически проблем за две години, само че сходни неща се случват в рали спорта, дори постоянно “, разяснява Мирослав Ангелов.

„ Сезон 2021 бе извънредно сполучлив за нас макар компликациите. За трета година сме дружно с Мирослав, той израсна доста за това време, доказателство е стартът за пръв път на макадам и даденото трето време в генералното класиране още в първата права. Спечелихме рали „ Сърбия “ при сериозна конкуренция. Давахме впечатляващи времена на рали „ Ескишехир “ в Турция. За мен това е най-успешната ни година, в неговата и моята кариера. Имахме сложни моменти след Сливен, бяхме напрегнат, само че заложихме на тактическо каране и успяхме. Силно се надявам новият сезон да бъде най-малко толкоз сполучлив “, показа Георги Гаджев.

„ Постигнахме всички цели за 2021, участвахме и на макадам. Показахме темперамент след отпадането в рали „ Сливен “ и след няколко надпревари си върнахме водачеството в шампионата. За 2022 чакаме съответен сезон. Колата ще претърпи сериозна проверка, моторът ще бъде с еволюция. В края на март ще стартираме с проби. Вероятно ще стартираме с асфалтово съревнование в Румъния, само че главен приоритет е да се борим с трите автомобила от клас Rally 2 в България “, изясни Петър Гьошев от MSA, който дава отговор за техническото обслужване на Ангелов и Гаджев.

*Източник: Мегапорт Рейсинг
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР