Пилотите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц оглавиха класирането

...
Пилотите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц оглавиха класирането
Коментари Харесай

Ферари най-бързи в първата тренировка

Пилотите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц оглавиха класирането в първата свободна подготовка за Гран При на Италия на пистата “Монца ”. Шарл записа най-хубавото си време - 1:22.410 минути с меките сликове и приключи на 0,077 секунди пред съотборника си, който престоя повече време в бокса при започване на тренировката до момента в който механиците към момента работеха по колата му.

Най-бърз в първия бранш, там където е първият шикан, се оказа Макс Верстапен с Ред Бул, а Леклер взе останалите два бранша. Световният първенец обаче приключи на пета позиция, изпреварен и от двамата водачи на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън. Първите петима в класирането се събраха в по-малко от половин секунда.

В борбата за челото на класирането в средата на колоната напред излязоха двамата водачи на Алпин, които заехя 6-о и 7-о място в първата подготовка на “Монца ”.
 Макс с 5 места обратно на старта Макс с 5 места обратно на старта
Другият водач на Ред Бул Серхио Перес обаче изостана съществено от водачите - мексиканецът приключи 14-и, на 1,251 секунди от Леклер.
 Официално: Порше няма да влезе във Формула 1 с Ред Бул Официално: Порше няма да влезе във Формула 1 с Ред Бул
Сесията стартира с минута безмълвие в памет на кралица Елизабет II, която умря през вчерашния ден, а всички тимове във Формула 1 означават гибелта й с разнообразни траурни знаци по колите.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР