Пилотът от академията на Мерцедес Фредерик Вести ще получи шанс

...
Пилотът от академията на Мерцедес Фредерик Вести ще получи шанс
Коментари Харесай

Датчанин ще кара за Мерцедес на теста в Абу Даби

Пилотът от академията на Мерцедес Фредерик Вести ще получи късмет да седне зад кормилото на W13 по време на теста за млади водачи, който ще се организира на пистата „ Яс Марина “ в Абу Даби след края на сезона във Формула 1. За Вести това ще е безспорен дебют в кола от Формула 1.

През 2022 година той се състезава във Формула 2, където в първите 13 кръга има една победа от спринта в Баку (Азербайджан). Преди финалния кръг за сезона, който ще се организира още веднъж на „ Яс Марина “ Вести заема осмото място в генералното класиране с актив от 117 точки и пасив от единствено 18 по отношение на третия – Логан Сарджънт. 

Първоначално не се очакваше Вести да получи шанса да тества W13, само че откакто Ник де Врийс подписа с Алфа Таури за идната година Вести стана най-предно класираният водач от академията на Мерцедес. Догодина има съществени упования точно датчанинът да бъде измежду аварийните водачи на „ Сребърните стрели “, като паралелно с това да взе участие в своя втори сезон във Формула 2.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР