Пилотът на Ред Бул Серхио Перес даде най-доброто време в

...
Пилотът на Ред Бул Серхио Перес даде най-доброто време в
Коментари Харесай

Серхио Перес най-бърз в първата тренировка преди Гран При на Бахрейн

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес даде най-хубавото време в хода на първата свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Бахрейн, с която този уикенд се открива сезон 2023 във Формула 1.

Мексиканецът, който бе над всички в хода на предсезонния тест на „ Сахир “ преди седмица, записа 1:32.758 с меките гуми в средата на сесията. Така той бе с 0.438 секунди по-бърз от представителя на Астън Мартин Фернандо Алонсо, който също употребява най-меките смеси на Пирели в своя най-бърз тур, който бе записа 10 минути преди края на тренировката.

Тройката в първия час за подготовка в Бахрейн добави настоящият повторен международен първенец Макс Верстапен, който бе с 0.617 по-бавен от своя съотборник Перес. Нидерландецът също заложи на софт в рекордния си тур, който бе записан единствено няколко секунди, откакто това стори и Перес.

Четвърти и пети се класираха Ландо Норис от Макларън и Шарл Леклер от Ферари, които бяха със надлежно 1.407 и 1.499 по-бавни от водача. Норис записа своето най-хубаво време със софт, до момента в който Леклер стори това с медиум.

Съотборникът на монегаска Карлос Сайнц бе създателят на единствената по-сериозна неточност в хода на сесията. Испанецът загуби надзор над своя болид при прекосяването на една грапавина на деветия завой и се завъртя, само че се опази от удар в стената, защото тъкмо в тази част от „ Сахир “ зоната за сигурност е много огромна. Испанецът обаче унищожи своите чисто нови гуми и не съумя да запише положително време във втората половина на сесията, което го остави на последната позиция в нея, с пасив от 3.314 секунди.

Уикендът за Гран При на Бахрейн продължава по-късно през днешния ден с втората свободна подготовка, която ще започва в 17:00 часа българско време. Тя ще бъде най-важната подготвителна сесия този уикенд, защото само тя ще се организира под изкуственото осветяване на „ Сахир “, което ще се употребява и по време на квалификацията и надпреварата на следващия ден и в неделя.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР