Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо постигна най-добро време по

...
Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо постигна най-добро време по
Коментари Харесай

Рикардо най-бърз след първата тренировка за ГП на Сингапур

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо реализира най-хубаво време по уличната писта " Марина Бей " в първата подготовка за неделната Гран При на Сингапур. От началото на сезон 2017 австралийският водач рядко съумява да запише по-добро време от съотборника си Макс Верстапен, само че през днешния ден сподели, че опитът има значение на техничната писта в Сингапур.

Лидерът на Ферари Себастиан Фетел се класира на второ място и удостовери упованията, че Скудерия и Ред Бул ще окажат сериозен отпор на първенците от Мерцедес на " Марина Бей ". Четирикратният международен първенец записа време с едвам една десета по-бавно от това на водача Рикардо и занапред следва да разкрие действителното движение на Ферари.

Макс Верстапен не съумя да стигне темпото на съотборника си в Ред Бул и остана трети. Едва четвърто време записа водачът във краткотрайното класиране при водачите Люис Хамилтън. Звездата на Мерцедес бе по-бавен от Рикардо с четири десети и занапред следва да усъвършенства темпото си, в случай че желае да продължи с победния си ход.

Мексиканският водач на Форс Индия Серхио Перес съумя да запише пето време и да остави зад себе си другия водач на Мерцедес - Валтери Ботас. Финландецът изостана от първия на секунда, само че очевидно работи по друга стратегия от съотборника си Хамилтън.

Другият водач на Ферари Кими Райконен бе надалеч от темпото на съотборника си Фетел и остана едвам седми. Финландецът записа време с 1.245 секунди по-бавно от това на първия. Звездата на Макларън-Хонда Фернандо Алонсо съумя да попадне в топ 10 с осмо време и закъснение от близо 1.8 секунди. Топ 10 допълниха Нико Хюлкенберг за тима на Рено и водачът на Торо Росо Даниил Квят.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА СИНГАПУР ОТ:

Петък (15 септември)

11:30- 13:00 часа - Първа свободна подготовка

15:30 - 17:00 часа - Втора свободна подготовка

Събота (16 септември)

13:00 - 14:00 часа - Трета свободна подготовка

16:00 - 17:00 часа - Квалификация

Неделя (17 септември)

15:00 часа - Състезание

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР