Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел записа най-доброто време и в

...
Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел записа най-доброто време и в
Коментари Харесай

Ръсел над всички и в последната тренировка в Мексико

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел записа най-хубавото време и в последната свободна подготовка преди квалификацията за Гран При на Мексико Сити по-късно през днешния ден.

Британецът съумя да завърти обиколка за 1:18.399 с меките гуми в хода на последния час за подготовка на „ Ерманос Родригес “. Така той победи с 0.144 своя съотборник Люис Хамилтън, като двамата водачи на „ Сребърните стрели “ бяха малко или доста в лична класа в сесията.

Тройката в нея добави световеният първенец Макс Верстапен, който приключи на 0.477 от Ръсел откакто имаше известни проблеми с държанието на своя RB18. Шарл Леклер остана четвърти на 0.724 от Ръсел, а Серхио Перес и Карлос Сайнц се подредиха на пето и шесто място, изоставайки на 0.842 и 0.902 от първия.

На под секунда от Ръсел се класираха още Ландо Норис и Валтери Ботас, които приключиха на надлежно 0.918 и 0.991 от водача на Мерцедес.

За разликата от вчерашните две сесии в днешната нямаше огромни произшествия, като най-близко до подобен бе Мик Шумахер. Германецът загуби надзор над своя Хаас при прекосяване на завои 10 и 11, където и Верстапен имаше проблеми през вчерашния ден и сходно на международния първенец съумя да се опази от удар в стената.

Квалификацията за Гран При на Мексико Сити, 20-ти кръг за сезона във Формула 1, стартира в 23:00 часа българско време по-късно довечера.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР