Пикът от края на август накара властите в китайския град

...
Пикът от края на август накара властите в китайския град
Коментари Харесай

В Китай облекчават локдауна, но някои мерки остават

Пикът от края на август накара управляващите в китайския град Шънджън краткотрайно да наредят на множеството от своите 17,7 млн. поданици да останат вкъщи и да бъдат подложени на два кръга всеобщи проби.

Повечето поданици не престават да бъдат обект на по-строги правила при влизане в жилищни комплекси, като да вземем за пример бели описи за влизане и инспекции на цифрови здравни идентификационни данни. Целенасочените локдауни също не престават в някои региони, за които се счита че са изложени на по-висок риск.

Мерките идват откакто Южният софтуерен център откри по-малко инфекции измежду тези, които към този момент не са под карантина. Последните данни демонстрират 71 нови локални случая за неделя, до момента в който кумулативната цифра от към 500 инфекции от края на август остава по-малка от общия брой при последното огромно огнище в средата на март.

Китай се придържа към строгите си политики за COVID-19, макар че множеството други страни облекчиха рестриктивните мерки и се научиха да живеят с вируса. Този метод от ден на ден замъглява вероятностите пред втората по величина стопанска система в света, защото мощно портативният вид Омикрон към момента се популяризира в страната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР