Пикантната съставка, която се съдържа в черния пипер и която

...
Пикантната съставка, която се съдържа в черния пипер и която
Коментари Харесай

Черният пипер лекува ангина

Пикантната съставна част, която се съдържа в черния пипер и която ни кара да кихаме, оказва помощ и за събаряне на килограми, сочи изследване. Пиперинът се бори сполучливо с непотребните мазнини в организма и също така защищава от натрупването на нови. Изследователи считат, че черният пипер би трябвало да се употребява за лекуване на затлъстяването.

Дори се предлага към зеления чай, който ни оказва помощ в битката с килограмите, да прибавяме ½ ч.л. надробен черен пипер. По този метод се ускорява резултатът на чая.

Това, несъмнено, не е единствената изгода, която черният пипер може да ни донесе. Подправката има и антибактериални свойства – извънредно ефикасно средство е за лекуване на простуда, кашлица, ангина.

Най-лесният вид, по който можете да го употребявате, е да го добавите във към този момент приготвената чорба. Друга рецепта от националната медицина включва с изключение на черния пипер и пчелен мед.

Смесвате 1 ч.ч. мед с 1 с.л. пипер – хубаво разбърквате, с цел да може пиперът да се разпредели на всички места. От тази примес се приема по 1 ч.л. най-малко три пъти на ден. Рецептата е ефикасна при бронхити и ангина.

 Мед

Има и различен вид на рецептата – с изключение на мед и черен пипер използвайте индийско орехче. Слагате ½ ч.л. и от него и от черния пипер в меда. Вземайте от сместа още веднъж по 1 ч.л., само че не преглъщайте незабавно лечебната примес – задръжте я в устата си известно време.

Против болки в гърлото има и още една рецепта, за която ще ви би трябвало ракия. Този способ не е подобаващ за използване върху бременни дами, кърмачета и дребни деца.

Вземате парче памук, което да е задоволително необятно, с цел да обиколи врата ви, напоете го с ракия и поръсете със надробен черен пипер. След това сложете памука на гърлото и от горната страна сложете вълнен шал. С този компрес би трябвало да престоите една нощ.

Ако времето разрешава, можете да си извършите и греяно вино, в което, както знаете, също се прибавя черен пипер, само че този път на зърна. Тази рецепта бързо ще ви облекчи и ще прогони кашлицата и настинката.

Черният пипер може да се употребява още за възстановяване на храносмилането, при дихателни проблеми, полови разстройства, болки в ставите, мускулни неразположения, проблеми с нервите и други

Според скорошно изследване пиперинът, който се съдържа в черния пипер, усилва когнитивните функционалности на мозъка и сполучливо се бори с депресиите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР