Пиете кафе веднага след ставане от леглото? Напразно! По това

...
Пиете кафе веднага след ставане от леглото? Напразно! По това
Коментари Харесай

По кое време е най-добре да се пие кафе

Пиете кафе незабавно след ставане от леглото? Напразно! По това време тялото не се нуждае от стимулиране с кофеин.

Концентрацията на кортизол, незабавно след събуждането, е огромна и доближава върховете сред 8 и 9 часа. Няма да има необикновен резултат от напитката. Но взаимозависимост от кофеина може да се получи. И ще го желаете от ден на ден и повече.

Най-лошият вид е да се пие черно кафе на празен корем. Напитката бързо ще ви изправи на крайници си, изключително след безсънна нощ, само че резултатът ще бъде временен. Бодростта бързо ще бъде сменена от внезапен спад на силата.

На сутринта тялото се нуждае от различен допинг - по-добре да му даде добра закуска с протеини и въглехидрати. Но млечното лате или мощното кафе оставете за втората закуска.

След пиенето на кафе на гладно се появява вълчи апетит, който мъчно може да бъде овладян. Вместо да изядете сандвич от пълнозърнест самун, със сирене и зеленчуци, ръката ви ще търси храни с висок гликемичен показател.

Ще ви се приискат сладки кифлички, кроасани или кекс, състоящи се от елементарно смилаеми елементарни захари. Така получената сила ще свърши бързо, равнището на глюкоза в кръвта ще спадне фрапантно и гладът ще се появи още веднъж.

Кафето има диуретичен резултат. Ако пиете мощно кафе и не го допълвате с други течности, ще се появи дехидратация. В резултат на това, уязвимост, главоболие. Не е елементарно да се разбере дали причина за тези признаци е кафето изпито на закуска. И човек протяга ръка към хапчета за главоболие, вместо просто да изпие чаша вода.

Друга причина, заради която е по-добре да се откажете от утринното кафе, е дишането. Сутрешната миризма от устата, меко казано, не е най-приятна. Това е естествен признак, дължащ се на съществуването на храносмилателни сокове на празен корем.

Кафето не оказва помощ да освежите дъха си. По-добре е да се яде естествена закуска, да си измиете зъбите и да изпиете едно пиво след час-два. В противоположен случай, в случай че закуската се размени с кафе, миризмата може да остане.

Съвет за феновете на кафето, които стартират деня си с кафе. Не бързайте. Най-добрият интервал за ароматната напитка е сред 9:30 и 11:30 часа. А най-хубавото време за пиянство на кафето е 10.30 часа. По това време равнището на кортизола, хормонът на напрежението, стартира да спада.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР