Пиер Гасли заяви, че се чувства засрамен от факта, че

...
Пиер Гасли заяви, че се чувства засрамен от факта, че
Коментари Харесай

Гасли се срамува от факта, че е близо до пропускането на състезание

Пиер Гасли съобщи, че се усеща компрометиран от обстоятелството, че е доста покрай това да би трябвало да пропусне едно съревнование във Формула 1 поради натрупването на прекалено много наказателни точки. Даден водач получава възбрана за присъединяване в един уикенд, в случай че събере 12 или повече наказателни точки в границите на 12 месеца, а Гасли сега има 10 в своя актив.

Той няма да загуби нито една от точките си до 22 май идната година, което значи, че ще би трябвало да бъде доста деликатен в оставащите два уикенда тази година и първите седем от идната. 
 Пиер Гасли е покрай възбраната за присъединяване в едно съревнование Пиер Гасли е покрай възбраната за присъединяване в едно съревнование
„ Няма да неистина, това е неприятна обстановка. По един метод е срамно да съм обстановка да пропусна съревнование след сезона, който имах. Не мисля, че съм бил доста рисков през последните 12 месеца.

„ Определено ще е тежко наказване, водим диалози с ФИА по какъв начин това може да бъде променено в бъдеще. Аз желая да завърша сезона с Алфа Таури по най-хубавия вероятен метод. Искам да вземам участие във всички надпревари през 2023 година, с цел да събера допустимо най-вече точки за Алпин.

„ Заложени са доста неащ, никой не знае какво ще се случи следващата година. Може да разполагам със страхотна кола, която да ми разреши да се боря за купата и в случай че се наложи да пропусна едно съревнование това може да е пагубно за възможностите ми за купата. Много комплицирана обстановка “, изясни Гасли.
 Гасли не мисли за завръщане в Ред Бул, фокусиран е единствено върху Алпин Гасли не мисли за завръщане в Ред Бул, фокусиран е единствено върху Алпин
Той събра своите 10 точки поради разнообразни случая, като 4 от тях са поради контакт с различен водач, други 4 поради нарушавания зад кола за сигурност или при червен байрак. Освен това той получи по една точка за избутването на Ланс Строл отвън границите на трасето в Мексико преди две седмици, както и за прекалено много излизания отвън границите на пистата в Австрия през месец юли.
 Алпин дава еднакъв късмет на Окон и Гасли Алпин дава еднакъв късмет на Окон и Гасли
„ Водим доста полемики с ФИА, с цел да намерим решение, защото сега разпоредбите са прекомерно строги към водачите. Наказанията са прекомерно тежки, макар че не постоянно са поради рисково каране, а те могат да имат голямо въздействие върху сезона на даден водач или тим.

„ Надявам се този уикенд да имаме повече диалози и да намерим решение, с цел да не бъда заставен да пропусна съревнование. Не това си представях за Формула 1 до момента в който растях и не мисля, че това е верният метод. Мога да стартира идната година с 10 точки и сериозен риск да би трябвало да пропусна съревнование “, сподели още Гасли.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР