Пиенето на чаша вода всяка сутрин преди хранене е здравословен

...
Пиенето на чаша вода всяка сутрин преди хранене е здравословен
Коментари Харесай

Пийте чаша вода на гладно сутрин


Пиенето на чаша вода всяка заран преди хранене е здравословен табиет, споделя диетологът, гастроентеролог и блогър по въпросите на храненето Нурия Дианова. Но би трябвало да се вземат поради някои нюанси, предизвести тя в изявление за радио Sputnik.

Когато човек пие вода на празен корем, преди закуска, организмът се разсънва, храносмилателните процеси се задействат, стомашно-чревният тракт работи, споделя Дианова. Ако се прави постоянно, това възстановява чревната флора, прави кожата по-чиста и усъвършенства настроението.

" Всички процеси са стартирани, стомахът ще работи ясно като по часовник, човек ще има положително въодушевление, чиста кожа и добра микрофлора. По отношение на гастроентерологията се задейства един от главните рефлекси - стомашно-чревният, т.е. приемът на вода на празен корем подтиква перисталтиката ", споделя Дианова.



Но не всяка вода има този резултат. За да бъде този табиет в действителност потребен, би трябвало да бъде изпълнено едно значимо изискване, продължава диетологът.

" Водата би трябвало да е със стайна температура, а не студена, изключително в случай че имате податливост към запек, а това са към 80% от градското население ", споделя тя.

В случай че човек е обезпокоен от болки в корема, би трябвало да употребява вода с по-топла от стайната температура, добавя Дианова.

Някои хора обичат да прибавят портокалов или лимонен сок към чаша вода, която пият на гладно. Но това може да се прави единствено от хора без стомашно-чревни болести, предизвестява диетологът.

" При съществуване на стомашно-чревни болести, обостряне, да вземем за пример гастрит, такава вода, изключително студена, може да провокира конвулсии, може да има болки в стомаха, да се развие панкреатит, холецистит ", изясни Нурия Дианова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР