Пиенето на алкохол, особено в големи количества, се отразява негативно

...
Пиенето на алкохол, особено в големи количества, се отразява негативно
Коментари Харесай

Наздраве: 7 ползи от пиенето на алкохол

Пиенето на алкохол, изключително в огромни количества, се отразява отрицателно върху действието и здравето на черния дроб, сърцето и нервната система. Умерената консумация обаче, има своите изгоди за организма.
Според американски диетолози, умереното пиянство се равнява на едно пиво за дамите и две за мъжете, като дозата е изчислена съгласно дневна консумация, а не междинна за няколко дни.
Намалява риска от сърдечно-съдови болести
Учени от Харвърд са разкрили, че умерената консумация покачва равнищата на тъй наречените добър холестерол, който защищава сърцето от болести.

Освен това, алкохолът е свързван и с възстановяване на инсулиновата сензитивност, като по този метод се понижава риска от задръстване на кръвоносните пътища, постоянно водещ до инфаркт.
Удължава живота
Приемането на алкохол понякога, може да добави няколко години към живота. Изследване на университета в Кампобасо, Италия потвърждава, че пиенето на две напитки на ден по време на хранене, понижава риска от гибел с 18%: „ Малки количества, най-добре вино с обяда или вечерята, имат този резултат, само че това значи, че през другото време на деня не би трябвало да се употребява нищо алкохолно “, прецизира Джовани де Гаетано.

Увеличава либидото
Проучване от 2009-та демонстрира, че еректилната дисфункция се среща с 25-30% по-рядко измежду хората, приемащи алкохол. Учените прецизират категорично, че алкохолът има способността да защищити от тази дисфункция, когато се приема умерено и прекаляването с него няма да се отрази позитивно.
Предпазва от грип
Департамента по логика на психиката към университета Карнеги-Мелън откри, че хората, пиещи постоянно и умерено алкохол, доста по-рядко настиват и хващат грип. Няколко години по-късно, испански учени потвърдили, че пиенето на 8 до 14 чаши алено вино седмично, понижава с 60% риска от разболяване с простуда.

Същите учени подозират, че повода по тази причина са антиоксидантите, съдържащи се в аленото вино.
Намалява рискa от развиване на деменция
Още по-точно, рискът се понижава с 23% при умерено пиещите:
„ Малките количества алкохол вършат мозъчните кафези по-издържливи, тъй като ги стресират и по този начин те стават по-устойчиви във времето
и развиват механизъм да се оправят с сходни обстановки, каквато е и деменцията “,
коментира други Едуард Неафеси.

Намалява и риска от развиване на камъни в бъбреците
Консумацията на 50 мл. алкохол на ден значи 30% по-малък късмет за поява на камъни в бъбреците, съгласно университета в източна Англия. Интересно е, че до момента в който умерено количество алкохол понижава този риск, несъразмерната приложимост го ускорява и усилва фрапантно.
Шансът от диабет е дребен
Според холандски учени, хората, пиещи по 1 до 2 чаши алкохол на ден, имат доста по-малък късмет да развият диабет от 2-ри вид, спрямо тези, които не употребяват алкохол. Отново обаче, става дума за сдържан банкет.
Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР