Пиелопластика на бъбрек с парциална резекция на туморна формация бе

...
Пиелопластика на бъбрек с парциална резекция на туморна формация бе
Коментари Харесай

Уникална урологична операция спаси бъбрека на бургазлия

Пиелопластика на бъбрек с парциална резекция на туморна групировка бе осъществена в Клиниката по урология на Национална онкологична болница " Дева Мария “

Уникална за Бургас пиелопластика на бъбрек с парциална резекция на туморна групировка бе осъществена сполучливо от екипа на Клиниката по урология в национална онкологична болница „ Дева Мария “ в Бургас.

Пациентът попада по неотложност в национална онкологична болница „ Дева Мария “ с открит израстък на десен бъбрек и стеноза на пиелоуретералния сегмент на същия бъбрек. Допълнителен фактор, който усложнява неговото положение е фактът, че съответният бъбрек е по-здравият от двата и би трябвало да се резервира неговата функционалност. Случаят се дефинира като необичаен в урологията. 

Д-р Станимир Станимиров, шеф на Клиниката по урология, в екип с доктор Петър Вътов - експерт уролог и анестезиолога доктор Жулиде Хафуз не се поколебават да одобряват предизвикването и да го доведат до сполучлив край. Екипът първо прави пластиката на пиелоуретералния сегмент. „ На по-достъпен език пациентът е със запушено легенче на бъбрека, а тази пластика щеше да обезпечи неговото обикновено действие. Избрахме да правим пиелопластиката първо, защото туморната групировка беше ситуирана на труднодостъпно място и започвайки с нея, щеше да е мъчно осъществяването на пиелопластика по-късно, заради смяна в ситуацията на бъбрека. Продължихме с резекцията на туморната групировка и откакто се убдихме, че групировката е изрязана на чисто, без данни за инфилтрация на туморния развой, възстановихме бъбрека. “ споделя доктор Станимиров.

Операцията е извършена по лапароскопски способ, спазвайки международните стандарти и новите трендове за миниинвазивност и безкръвност на оперативната активност - с минимална кръвозагуба.Това оказва помощ на пациентите да се възстановят по-бързо, с най-малък болничен престой, връщайки се към ежедневната си активност.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР