Пиар фокус - така служебният премиер Гълъб Донев определи искането

...
Пиар фокус - така служебният премиер Гълъб Донев определи искането
Коментари Харесай

ПП поискаха изслушване на Гълъб Донев в парламента заради Шенген. Той: Това е пиар фокус

Пиар фокус - по този начин служебният министър председател Гълъб Донев дефинира настояването на " Продължаваме промяната " за чуването му по тематиката Шенген в Народното събрание. Политическа партия дадоха отговор, че Донев е индивидът, представляващ България зад граница и би трябвало да отговори какво чува от сътрудниците ни.

Служебното държавно управление прави своята работа, депутатите да свършат своята и да одобряват законопроектите по ПВУ, свързани с Шенген, прикани служебният министър председател.

" Да не трансформираме Шенген в разменна монета за реализиране на къса и съмнителна медийна и политическа популярност. Присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи вследствие на работа, включително и на законодателна работа. Изслушването ми по тематиката за Шенген е пиар фокус, който от неделя вечер се употребява като сламка, за която се хваща удавникът ", разяснява Донев при започване на съвещанието на Министерски съвет.

Именно Донев е индивидът, който би трябвало да изясни на депутатите за какво нашите сътрудници ни стопират, дадоха отговор от " Промяната ".

" Не ме карайте да разясня полета на гълъба, само че ние приказваме за границата от май месец, не приказваме от последните два дни. Оттогава взехме ограничения, с цел да може " Капитан Андреево " да бъде запушено като дупка в европейската граница. Служебният кабинет за жалост вместо да продължи тези старания ", съобщи Асен Василев, съпредседател на " Продължаваме промяната "

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че границата е отслабена поради чистки и че страхът в някои страни в Европейски Съюз е да не се отвори нов балкански път за мигранти през България. Борисов вижда връзка сред следствието на " Скай нюз " и нидерландската позиция.

" Последния месец виждате и филми на запад. Една доста мощна офанзива и тя, когато е и слаба границата, когато липсва и потенциал след чегъртания, махания и уволнения. Първо, уволниха хората, които са управлявали с нас, след това Рашков назначи едни, след това уволниха хората на Рашков ", уточни Борисов.

Според " Възраждане " е обществена загадка по какъв начин се минава българската граница.

" Ние от " Възраждане " желаеме, обаче, да благодарим на представителите на Нидерланидя и Австрия, тъй като със своята позиция представителите на тези две европейски страни ясно и изрично разобличиха лицемерието на институцията Европейски Съюз като цяло ", разяснява водачът на партията Костадин Костадинов.

Левицата прикани институциите да си подадат ръка.

" Служебното държавно управление чака Народното събрание да одобри избрани закони по ПВУ, с цел да можем да дадем още един подтик за приемането ни в Шенген. И в това време чака това от нас, само че не желае да пристигна, да обсъдим и да решим и да приемем тези закони ", сподели Корнелия Нинова.

Според " Демократична България ", същинските аргументи да не бъдем признати в Шенген за следващ път не се загатват.

" Това - за 50 евро си можел да минеш българската граница, някаква нечиста сделка, която се разиграва. Проблемите са доста по-сериозни и те са свързани с върховенството на закона, а другояче с корупционните практики в България ", съобщи Атанас Атанасов.

От " Български напредък " повториха предлагането си България да блокира всички начинания и решения по предложение на Нидерландия.

" Поради незнайни за нас аргументи някой се пробва да раздели България от европейското семейство. Дали не е просто, тъй като сме българи? Двойните стандарти са неприемливи ", разяснява Надежда Самарджиева.

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява, че през 2011 година техническите критерии са били изместени от политически, а постоянното държавно управление е изпуснало златно време.

" За мен е извънредно нездравословно в тази обстановка целият ажиотаж, целият звук към Шенген да бъде употребен и политическите партии в България да се замерят с това, че не ни одобряват в Шенген ".

Според Йотова, дипломацията ни би трябвало да продължи да бъде дейна и да не даваме никакъв мотив за двойни стандарти към България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР