Пхенян е изстрелял около 200 артилерийски снаряда от западното крайбрежие

...
Пхенян е изстрелял около 200 артилерийски снаряда от западното крайбрежие
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля 200 снаряда към южнокорейските острови

Пхенян е изстрелял към 200 артилерийски снаряда от западното крайбрежие към южнокорейските острови, оповестиха от Сеул. Южна Корея разгласи евакуацията на остров Йонпьон в Жълто море. Властите обясниха това с допустима провокация от страна на Пхенян.

Сеул е наредил на цивилното население да се изтегля в убежища „ на фона на ясни признаци за военна провокация от страна на Северна Корея “. Заповедта е издадена в 12:02 ч. и е повторена в 12:30 ч. локално време по искане на южнокорейските военни.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея съобщи пред кореспонденти, че Северна Корея „ е произвела към 200 изстрела покрай остров Йонпьон “. Няма потърпевши цивилни жители или военнослужещи.

В същото време севернокорейският водач Ким Чен Ун прикани за разширение на производството на ракетни установки в подготовка за „ боен конфликт “ с Южна Корея и Съединените щати, оповестиха държавните медии, представени от Агенция Франс Прес.

Коментарите му, предадени от формалната Корейска централна новинарска организация, пристигнаха малко откакто Вашингтон съобщи, че Русия е употребила балистични ракети и пускови установки, предоставени от Северна Корея, при неотдавнашната серия от набези против градове в Украйна.

Снимки на държавните медии демонстрираха Ким, с дребната му щерка Джу Ае, да обикаля фабрика, която създава транспортни енергетични пускови установки (ТЕЛ), употребявани за неразрешените в страната междуконтинентални балистични ракети, преди да приветства „ динамичния блян за увеличение на производството “ на оръжията.

Ким споделил на служащите, че увеличението на индустриалния потенциал на ТЕЛ е значимо „ поради преобладаващата тежка обстановка, която изисква страната да бъде по-сериозно готова за боен конфликт с врага “, заяви KCNA.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР