Пхенян. Държавният секретар на САЩ Майк Помпео, който е на

...
Пхенян. Държавният секретар на САЩ Майк Помпео, който е на
Коментари Харесай

Майк Помпео: Преговорите с Пхенян бяха много продуктивни

Пхенян. Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който е на двудневно посещаване в Пхенян, увери, че договарянията в севернокорейската столица за нуклеарното разоръжаване на полуострова са били „ доста продуктивни “, предава AFP .
Преди отпътуването си за Токио, Пенс разкри нови детайлности за това по какъв начин Северна Корея ще извърши уговорката си за денуклеаризация в подмяна на американските гаранции за сигурност.
„ Това са комплицирани въпроси, само че постигнахме прогрес по съвсем всички съществени въпроси, по някои отбелязахме огромен напредък, по други към момента има още работа ", разкри първият посланик на Вашингтон пред кореспонденти.
Помпео стартира втория ден от договарянията в Пхенян с телефонен диалог с американския президент Доналд Тръмп, след което се срещна с някогашния шеф на разузнаването Ким Йонг Чол, почитан член на ръководещата в Северна Корея партия. В предходните си визити Помпео беседва с водача на Пхенян.
От началото на годината Помпео посети Северна Корея три пъти. Това е първата му визата след историческата среща на върха сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур. Първият посланик на Вашингтон бе претрупан от президента на Съединени американски щати със задачата да управлява Северна Корея в осъществяването на поетия ангажимент за денуклеаризация на Корейския полуостров. В тази връзка Помпео се надява да натисне Северна Корея да работи за правенето на график за преустановяване на нуклеарната си стратегия и да посочи детайлностите за това по какъв начин може да се извърши инспекция на осъществяването на обещанията, които Пхенян даде в Сингапур.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР