/Пглед.инфо/ Мигрантите донесоха в Русия не само голям брой криминални

...
/Пглед.инфо/ Мигрантите донесоха в Русия не само голям брой криминални
Коментари Харесай

Биологическото оръжие вече е използвано? Мигрантите вкарват в Русия забравени болести

/Пглед.инфо/ Мигрантите донесоха в Русия освен огромен брой престъпни проблеми, само че и рискови заболявания. За да предпазим нашите жители, е належащо медицинският обзор да стане наложителен за всеки, който влиза в страната ни, счита проф. Владислав Шафалинов.

През март броят на болните от морбили в Русия внезапно се усили в Московска, Ленинградска и Самарска области, както и в Новосибирск и други Роспотребнадзор счита, че повода за това е всеобщият импорт на неимунизирани мигранти. Съобщава се също за увеличение на случаите на хепатит, менингит, ХИВ и сифилис.

В диалог с Цариград основният доктор на клиниката по гинекология, урология и еко-професор Здановски Борис Лордкипанидзе означи, че корупцията играе значима роля в разпространяването на тези инфекции.

Срещу възнаграждение организациите дават на хората фиктивни удостоверения и медицински книжки, че са „ здрави “. В този случай не се прави цялостен обзор.

Тоест, човек, без да подозира, може да бъде притежател на рискова болест. Същият сифилис, да вземем за пример, може да се предава по битов път. Каква е епидемиологичната заплаха, в случай че носителят на инфекцията да вземем за пример работи в ресторантьорството.

От една страна е ясно, че бизнесът се пробва да спести от евтина работна ръка, въпреки това, съветските данъкоплатци би трябвало да заплащат за имунизирането на неимунизирани непознати жители от личния си джоб. И това е проблем, който би трябвало да се реши.

По какви способи и какво е належащо за това? Водещата на „ Първи съветски “ Диана Сорокина разиска тематиката с професор, лекар на медицинските науки Владислав Шафалинов в предаването „ Ваксина на истината “.

Болести и мигранти

Диана Сорокина: Владислав Анатолиевич, през днешния ден ще приказваме за заболявания, донесени от мигранти. По-голямата част от посетителите от прилежащи страни са класифицирани от съветските лекари като високорискова група. Първо, тъй като доста от тях не са имунизирани, защото в редица страни има очевиден дефицит на ваксини. Но има ли други проблеми? Да поговорим за тях?

Владислав Шафалинов : Относно неимунизираните. Не бих показал това като главен проблем. Защо? Например, във връзка с същата тази туберкулоза страната ни е може би една от дребното, където към момента има ваксина против туберкулоза, която аз и моите сътрудници, на които имам вяра, терапевти, считаме за безусловно безсмислена.

В същото време Русия има една от най-високите заболеваемост от туберкулоза. А в Холандия да вземем за пример въобще не е имало имунизация против туберкулоза, само че я няма. За какво приказвам? Защото имунизацията не защищава от заболяването.

Но има доста по-належащ проблем. Човек, имунизиран или не имунизиран, в случай че е болен, да вземем за пример, от същата туберкулоза, той би трябвало да се лекува в личната си страна.

Няма значение дали е в близка или далечна чужбина, в чужбина или някъде другаде. А не да го вземеш на работа и след това някак си да се опиташ да подсигуриш екипа, в който е работил този човек.

А какви заболявания най-често носят мигрантите в Русия?

- Трудно да се каже. Не съм гледал статистиката. Не имам вяра изключително на формалната статистика по този въпрос. Те могат да влязат на територията на Русия, меко казано, незадоволително тествани или по разнообразни способи да заобиколят същите проби. Мисля, че би трябвало да засилим контрола върху здравето им.

Що се отнася до неофициалната статистика, несъмнено, никой не я води. Приятелите ми се обаждат от време на време. Казват, че имат, условно, някъде в градината или в предприятието някой от прилежащите страни, който работи, който би трябвало да го ревизират за някакъв обект.

Или, да речем, някой от вашите близки другари желае да одобри да вземем за пример икономка или някой различен. И е разумно да изискат обзор.

Аз персонално се сблъсках със обстановки, когато не знам по какъв начин, само че хората са попаднали на територията на Русия, имайки много тежки полови инфекции. Те няма какво да вършат тук, защото могат да водят друг метод на живот.

Знам случаи от 90-те години, когато приятел от прилежаща република пристигна в дребен град в северната част на страната ни. Опита се да прави бизнес. И по-късно той наново заразяваше дамите с болест, излъчена по сексуален път. Тъжна история.

Задължителен обзор

Имаме ли специфични прегледи за мигранти? Какво включват те?

- Има. Те са много елементарни, само че верни. Това са общоприети - ХИВ, хепатит, флуорография за изключване на туберкулоза.

Не постоянно съм бил в комерсиалната медицина и съм бил на военна работа от доста дълго време. Съответно знам сносно по какъв начин да заобикаля разнообразни проби, медицински проучвания и така нататък И първото нещо, което бих направил, е, несъмнено, да отстрани сходни благоприятни условия от частните клиники.

Тъй като ръководството на частни клиники е много гратис в доста връзки. И бих ги дал освен на държавни организации. Например младежи на военна възраст във военната работа за регистрация и регистриране са диагностицирани със заболяване или има подозрение за заболяване. Човекът е изпратен на особено място за обзор.

И във военната работа схващат, че няма да има послеписи по здравословни аргументи или нещо сходно. Логиката е безусловно вярна. И това би трябвало да се отнася на първо място за мигрантите.

- Но доста мигранти в Русия не са непрекъснати, работят на " заменен принцип ". Били са тук, да вземем за пример, прегледани, излекувани от някаква болест. Връщат се в родината си. И тогава те могат да донесат някаква нова болест в Русия.

- Възможна е такава обстановка. Но почтено казано, би трябвало да се каже, че нашите жители също могат да бъдат излекувани от нещо, да се разболеят от нещо.

Но защото мислим за сигурността на нашия народ и нашата страна, считам, че е нужен верният метод.

Ето, да вземем за пример, при мен работят експерти. Немски да вземем за пример. Той отива при него да учи пет дни, след което се връща. Ясно е, че няма смисъл да го карам още веднъж за някакъв разбор. Но не всички страни са идентични.

Ако един мигрант е тръгнал да речем за месец и половина-два, тогава е напълно разумно да се подложи на някакви проучвания при идването. Поне кръв. Няма да изчезне от него.

Работодателят носи отговорност

Но всички предприятия у нас, в които работят мигранти, имат ли безупречен медицински обзор?

- Знаете ли, мъчно е да се каже. Много зависи от работодателя и от самия експерт, по този начин да се каже. Ако това е висококвалифициран експерт, пристигнал при нас от Германия, Италия, Франция...

Да, законодателството би трябвало да е еднообразно за всички, само че несъмнено за тях можете да сте спокойни. И в случай че това са стотина души от някое затънтено село, от някоя средноазиатска република, тогава това е напълно друга история. Включително и във връзка с работодателя, по какъв начин той гледа на всичко това.

И тук идва прочут бизнес спор. Има потребност от евтина работна ръка и допустимо минимум възнаграждение за тях. Но в този случай е належащо съвестта на работодателя да се разсъни и той да стартира да мисли малко за държавните ползи. И освен за джоба ви.

Носи ли отговорност работодателят в този случай?

„ Мисля, че работодателят би трябвало да носи отговорност. Нещо повече, ще кажа, че е належащо да се носи отговорност от този, който внася този мигрант или група. Който ги внася би трябвало да носи отговорност за тях.

Риск от заболяване

Какво може да се направи, с цел да се избегнат огнища на рискови инфекции?

- Като цяло - водете здравословен метод на живот, имайте сериозно мислене. И не забравяйте, че не всички ябълки са идентични.

А по какъв начин да предпазим локалното население от заболявания?

- Местното население би трябвало да се пази не толкоз от мигрантите, а, извинете, от време на време и от самите нас си.

Онзи ден видях тъжна картина. Човек, който продава кафе, отвори личен дребен магазин. Не знам кой е той. На външен тип - може би от Бурятия или от Казахстан. И един човек със славянски тип, минаващ около него, в нетрезво положение, просто му се скара.

Ето за какво измежду нашите " фрагменти " също би било хубаво да се организира изследване. Поне психиатър. Това е доста значим миг. Вярвам, че всички идващи би трябвало да бъдат подложени на непоколебим обзор за опиати и психиатричен обзор.

Но това не се случва в този момент, нали?

– Не мога да кажа в какви случаи и какъв брой жестоко. Но би трябвало да е мъчно.

- А какво действително се прави у нас за отбрана на популацията?

- Прави се, само че персонално аз не съм удовлетворен от динамичността. Бих желал да реша всичко бързо и неотложно, само че по някаква причина за нас през последните десетилетия е съвременно да решаваме всичко безшумно.

Като бюрократ: пристигна хартия - постави я в горното чекмедже на масата. Месец по-късно никой не идва за нея - във втората кутия. След това към третото. И в случай че след три месеца никой не се тормози - в кошчето. Така вземаме всички решения. Не го правете по този метод.

Трябва да заемем самодейна позиция. Държавата би трябвало да заеме самодейна позиция. И не да бием непрекъснато по опашките. Сега, съгласно мен, миграционната политика през всичките три десетилетия е ориентирана против ползите на Русия и съветския народ. Това би трябвало бързо да се поправя. Веднага, в този момент!

Ние приказваме за това от самото начало. Не укривам гледната си точка по този въпрос. Нека не си мислят, че съм някакъв националист, не. Аз съм за ползите на руснаците и другите коренни нации на Русия.

Да се надяваме, че ще стигнем до това в близко бъдеще.

- Наистина се надявам!

Владислав Анатолиевич, благодаря ви за диалога! И дано ви припомня, че предаването " Ваксина на истината " беше в ефира на първия съветски ефирен канал Цариград. В студиото Диана Сорокина и професор, лекар на медицинските науки Владислав Шафалинов. Ще се забележим скоро!

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР